Apua ja tukea 

Diakoniatyöstä saat tukea ja apua erilaisissa elämänkriiseissä ja ongelmissa 

Viisi kämmentä, joilla jokaisella erivärinen syksyn lehti.
Kuvalähde: Pixabay

Diakoniatyö on kirkon sosiaalista auttamistyötä ja sen perustana on avunsaajan kokonaisvaltainen tuki. Työssämme luovuttamatonta on jokaisen oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään.

Sinulla on mahdollisuus palveluohjaukseen ja neuvontaan, ammatilliseen keskusteluapuun ja ryhmämuotoiseen työskentelyyn. Diakoniatyö on luottamuksellista ohjausta ja tukea.

Yhteistyössä avunsaajan kanssa kartoitetaan laaja-alaisesti talous- ja elämäntilanne. Yhteiskunnan lakisääteiset tukitoimet ovat aina ensisijaisia, mutta diakoniasta on mahdollista hakea taloudellista tukea ja apua etuuksien hakemiseen.

Tarvitsetko ruoka-apua tai muuta tukea? Seurakunnan diakonia palvelee ajanvarauksella Kirkkonummella keskustan, Masalan ja Veikkolan toimitiloissa. Soita päivystysnumeroon, puh. 050 383 9371. Jätä vastaajaan viesti ja yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä ja sovimme ajasta.

Yhteystiedot

Työntekijöiden yhteystiedot löydät yhteystietosivulta.

 

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Joskus raskaassa elämäntilanteessa, epätoivoisten ajatusten vallatessa mielen jopa elämän jatkaminen voi tuntua ylivoimaiselta. Epätoivoisia ajatuksia? – Sinua autetaan

Henkinen hyvinvointi on monipuolista mielen terveyttä. On paljon hyvinvointia tukevia seikkoja, mutta myös asioita jotka horjuttavat sitä. Toisinaan voi tulla tilanne, jolloin saattaa kysellä oman elämän mielekkyyttä. Tällaisista ajatuksista kannattaa jutella jonkun kanssa. 

Henkinen hyvinvointi