Sinulle, joka olet menettänyt läheisesi 

Kuoleman ja surun kohtaaminen on usein tuskallista ja hämmentävää ja herättää monia kysymyksiä. Suru vie paljon voimia. Luopuminen on raskasta. Toivottavasti läpikäyty menetys voi vähitellen tulla jonkin uuden kasvualustaksi elämässäsi.

 

Sururyhmät

Surevan ei tarvitse jäädä yksin. Kirkkonummen suomalainen seurakunta on jo usean vuoden ajan tarjonnut mahdollisuutta surun läpikäymiseen erityisessä sururyhmässä.

Seurakunnan sururyhmä on tarkoitettu läheisensä kuoleman kautta menettäneille. Ryhmä käynnistyy joka vuosi pyhänpäivän jälkeen. Ryhmässä on mahdollisuus luottamuksellisessa ilmapiirissä käsitellä suruun ja menetykseen liittyviä tunteita ja ajatuksia ja saada vertaistukea.

Ryhmäläiset tukevat toinen toistaan vastavuoroisuuden ja keskinäisen jakamisen kautta. Ryhmä perustuu luottamuksellisuuteen eli ryhmäläiset sitoutuvat säilyttämään luottamuksellisena kaiken sen, mitä keskusteluissa tulee esiin.

Sururyhmä on tarkoitettu jokaiselle, joka toivoo mahdollisuutta keskustella vastaavassa elämänvaiheessa olevien kanssa. Erityisesti ryhmään kutsutaan mukaan heitä, jotka ovat viimeisen vuoden aikana menettäneet läheisensä.

Sururyhmä 2022

Ryhmän ohjaajana toimii pastori Terho Haataja (toinen ohjaaja myös mukana). Ryhmä alkaa ma 7.11. klo 18.30 seurakunnan toimintatila Ellenissä. Seuraavat kokoontumiskerrat ovat 21.11., 5.12., 19.12., 9.1., 23.1., 6.2. ja 27.2. Ilmoittautuminen 1.11. mennessä: sähköpostilla terho.haataja@evl.fi tai puh. 050 376 1509.

Lasten sururyhmä

Yli 4-vuotiaille lapsille järjestetään sururyhmiä tarpeen mukaan.

 

Risti ja kipsiveistos, jossa lapsi kämmenen alla turvassa.

Ota yhteyttä

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja

Vapaaehtois- perhe- ja yhteisötoiminta, diakonia Palvelusektorin lähiesihenkilö