Haapajärven kirkko

Puiden ympäröimä punaiseksi maalattu puinen ristikirkko, jonka pääoven edessä korkeat kiviportaat. Kellotorni kohoaa suoraan pääoven yläpuolella.

Puukirkontie 20, 02880 Veikkola

0400273037 kirkon vahtimestari

Haapajärven kirkko on käytössä kesä-, heinä ja elokuussa sekä 1. adventista loppiaiseen saakka ja pääsiäisen aikana. Touko- ja syyskuussa voidaan kirkossa myös järjestää tapahtumia, mutta kirkkoa ei silloin lämmitetä käyttöä varten.

Kirkoissa ja muissa seurakuntien tiloissa noudatetaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Haapajärven kyläkirkko on suosittu hää- ja kastekirkko ainutlaatuisen tunnelmansa ansiosta. Jykevät hirsiseinät ja kyläläisten lahjoittamat esineet ja taideteokset tuovat historian lähelle. Nykyinen kirkko on palvellut seurakuntalaisia vuodesta 1823 lähtien. Kirkossa on istumapaikkoja 250 henkilölle.

Kirkon piha-alueella on tilaa 20-25 autolle. Invapaikka on kirkon pohjoispäädyssä.

Kirkossa tai sen yhteydessä olevissa tiloissa ei ole vesipistettä.  Kompostikäymälät ovat pysäköintialueen laidassa. Pyörätuoliluiska kirkkoon on pohjoispäädyssä sakastin ovella. Sen käyttö vaatii avustajan.

Kuva: Timo Hormio

Kirkko on avoinna toiminnan mukaan.

Lähes esteetön tila Lähes esteetön tila
Pysäköinti Pysäköinti
Sukupuolineutraali wc Sukupuolineutraali wc