Sinulle, joka olet menettänyt läheisesi 

Kuoleman ja surun kohtaaminen on usein tuskallista ja hämmentävää ja herättää monia kysymyksiä. Suru vie paljon voimia. Luopuminen on raskasta. Toivottavasti läpikäyty menetys voi vähitellen tulla jonkin uuden kasvualustaksi elämässäsi.

 

Sururyhmät

Surevan ei tarvitse jäädä yksin. Kirkkonummen suomalainen seurakunta on jo usean vuoden ajan tarjonnut mahdollisuutta surun läpikäymiseen erityisessä sururyhmässä.

Seurakunnan sururyhmä on tarkoitettu läheisensä kuoleman kautta menettäneille. Ryhmä käynnistyy joka vuosi pyhänpäivän jälkeen. Ryhmässä on mahdollisuus luottamuksellisessa ilmapiirissä käsitellä suruun ja menetykseen liittyviä tunteita ja ajatuksia ja saada vertaistukea.

Ryhmäläiset tukevat toinen toistaan vastavuoroisuuden ja keskinäisen jakamisen kautta. Ryhmä perustuu luottamuksellisuuteen eli ryhmäläiset sitoutuvat säilyttämään luottamuksellisena kaiken sen, mitä keskusteluissa tulee esiin.

Sururyhmä on tarkoitettu jokaiselle, joka toivoo mahdollisuutta keskustella vastaavassa elämänvaiheessa olevien kanssa. Erityisesti ryhmään kutsutaan mukaan heitä, jotka ovat viimeisen vuoden aikana menettäneet läheisensä.

Sururyhmä 2021

Ryhmän ohjaajina toimivat pastori Terho Haataja ja johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Nina Hotma. Ryhmä alkaa ma 15.11. klo 18 seurakunnan toimintatila Ellenissä. Seuraavat kokoontumiskerrat ovat 29.11., 13.12., 10.1., 24.1., 7.2. ja 28.2. Ilmoittautuminen 8.11. mennessä: sähköpostilla terho.haataja@evl.fi tai puh. 050 376 1509.

Lasten sururyhmä

Yli 4-vuotiaille lapsille järjestetään sururyhmiä tarpeen mukaan.

Perheiden suruleiri Hvittorpissa

pe 15.10. kello 17.00 - su 17.10.

Perheenjäsenen kuolema saa aikaan ison surun. Suru on perheessä yhteinen, mutta silti jokaisella oma ja yksilöllinen.
Hvittorpin leirikeskuksessa järjestetään perheiden suruleiri syksyllä 2021.
Viikonloppuleirillä on aikaa, tilaa sekä mahdollisuus jutella ja monin erilaisin tavoin käydä surua läpi muiden saman kokeneiden kanssa. 
Leirillä on eri ikäisille ja aikuisille omat turvalliset ryhmät. 

Hinnat aikuiset 40€, lapset 20€, alle 3 vuotiaat maksutta. 

Tiedustelut: pastori Pirkko Nurminen, p. 040 567 4420.

Risti ja kipsiveistos, jossa lapsi kämmenen alla turvassa.
YouTube-video

Ota yhteyttä

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja

Varhaiskasvatuspalvelut