Joulu Kirkkonummella (päivitetty 2.12.2021)

Joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistoksi. Jeesus syntyi ihmiseksi ihmisten keskelle. Keskellä vuoden pimeintä aikaa on juhla, jossa pimeyteen syttyvä valo sytyttää toivon. Vapahtaja on syntynyt!Joulukuvaelma Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa

Jeesuksessa Jumala tulee maailmaan ihmiseksi ihmisten keskelle. Hän kokee kaiken, mitä ihmiselämä käsittää; iloa, surua, naurua, kipua ja kuolemaa. Hyvä Jumala ei tyydy katsomaan ihmiselämää korkeuksista vaan tulee ihmisten luokse ihmisen muodossa.

Adventin ja joulun ajan tapahtumat löydät tältä sivulta alempaa. Kokoontumisrajoitukset ovat tiukentuneet ja voimassa 4.12.-31.12.2021, mutta tervetuloa - kaikesta huolimatta - mukaan adventin matkaan ja joulun iloon! 

JOULUN ODOTUSTA IKKUNOISSA

Joulun tarinaa voi seurata tänäkin vuonna jouluikkoiden kautta.

Jouluikkunoita voi käydä katsomassa itsenäisesti tai perheporukalla.

Kävele, katsele ja pysähdy joulun sanomaa kertovien ikkunoiden äärelle! Kertomukset ovat ikkunoissa 26.11. alkaen:
•    Ellenissä (Saloviuksentie 3)
•    Hörnanissa (Pitäjäntuvanpolku 3)
•    Kirkkoherranvirastossa (Kirkkotallintie 2), Masalan kirkolla (Tinantie 4)
•    Papinniityn kerhotilassa (Grandalantie 2)
•    Veikkolan seurakuntakodilla (Kisapolku 1)

KAUNEIMMAT JOULULAULUT -tilaisuudet - sisäänpääsy vain koronapassilla

Kauneimmat Joululaulut tekevät hyvää. Laulut tuovat iloa laulajilleen, mutta keräyksen avulla tuetaan kehitysmaiden kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten koulutusta, terveydenhoitoa ja turvaa. Parannamme erityisesti tyttöjen, vammaisten ja syrjittyihin vähemmistöihin kuuluvien lasten asemaa. Kauneimmat Joululaulut on Suomen Lähetysseuran kampanja. Lisää tietoa: www.kauneimmatjoululaulut.fi

Joulun odotukseen liittyy ennen kaikkea toivo. Toivo yhdistettynä ihaniin joululauluihin ja rukoukseen yhdistää meitä maskeista ja kokoontumisrajoituksista huolimatta.

Kauneimmat Joululaulut ovat yleisötilaisuus, joten sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi. Poikkeuksena ovat alle 16-vuotiaat lapset, joita todistuksen esittämisvelvoite ei koske. Seurakunnan työntekijät ja/tai vapaaehtoiset tarkistavat ovella, että osallistujalla on voimassa oleva koronapassi. Sisään ei pääse ilman todistusta.

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksia myös suoratoistetaan, joten pääset laulamaan joululauluja verkon välityksellä.

KONSERTIT - sisäänpääsy vain koronapassilla

Konsertit ovat yleisötilaisuuksia, joten sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi. Poikkeuksena ovat alle 16-vuotiaat lapset, joita todistuksen esittämisvelvoite ei koske. Seurakunnan työntekijät ja/tai vapaaehtoiset tarkistavat ovella, että osallistujalla on voimassa oleva koronapassi. Sisään ei pääse ilman todistusta.

JOULUN HARTAUDET JA JUMALANPALVELUKSET

Jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja hartauksissa koronapassi ei ole käytössä. Koronapassin käyttöönotto julkisessa uskonnonharjoituksessa ei ole mahdollista. Henkilömääriä rajoitetaan siten, että tiloihin otetaan enintään 1/3 tilan enimmäisosallistujamäärästä, jos tilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä.

Enimmäishenkilömäärät jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa (EI KORONAPASSIA)

  • Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko                            160 hlöä
  • Haapajärven kirkko                                                            80 hlöä
  • Masalan Pyhän Matteuksen kirkko ja srk-Sali                    55 hlöä
  • Haapajärven siunauskappeli                                               30 hlöä
  • Veikkolan seurakuntakoti (kirkkosali ja kahvio)                  50 hlöä

Adventin ja joulunajan hartauksia striimataan, joten voit osallistua myös verkossa.

Suoratoistot facebookissa @kirkkonummella

Vietitpä joulua yksin tai pienessä porukassa, perinteisesti tai modernisti, niin joulun ihme ja sanoma on juuri sinulle.

"Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä."

Siunattua joulua!

Lue joulun juhlapäivistä lisää.

YouTube-video
YouTube-video

Jouluevankeliumi Luuk. 2: 1-20

Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.
    Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.
    Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.” Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: Joulukuvaelma Kirkkonummen kirkossa.
      - Jumalan on kunnia korkeuksissa,
      maan päällä rauha
      ihmisillä, joita hän rakastaa.
    Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: ”Nyt Betlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti.” He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkisteli sitä.
    Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.