Blogi

Tämä on Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan kimppablogi. Kirjoittajina on seurakuntalaisia ja työntekijöitä, aiheet maan ja taivaan väliltä.


Usko, toivo ja rakkaus

3.3.2019 | Puheenvuoroja seurakuntajuhlassa

Seurakuntajuhlassa 3.3.2019 pidettiin kolme puheenvuoroa uskosta, toivosta ja rakkaudesta. Lue lisää »


Me menemme nyt Jerusalemiin

3.3.2019 | Kirkkoherra Hannu Suni

Olemme koolla vanhan Kuninkaantien varrella. Keskiajalta alkaen matkalaiset ovat kulkeneet tästä ohi tai pysähtyneet kirkonmäellä.  Kestikievareitakin oli, tosin niiden yövierailta edellytettiin keskiajan jälkeen passia. Sitä eivät kaikki saaneet. Tien kulkijan osa ei ollut aina helppo. Lue lisää »


"Päästä meidät pahasta"

3.2.2019 | Seurakuntapastori Johanna Siltala

Paha ei ole suosikkiaiheeni. Keskityn elämässäni ja puheissani niin paljon hyvään kuin mahdollista. Vähän aikaa sitten minut kuitenkin pysäytettiin ja minua ravisteltiin.  Lue lisää »


Jeesus-lapsen kädet

22.12.2018 | Kirkkoherra Hannu Suni

Vastasyntynyt lapsi heiluttaa refleksinomaisesti käsiään. Vähitellen nuo kädet ojentautuvat kohti lähellä olevaa ihmistä. Ne kädet ovat täynnä luottamusta ja huolenpidon kaipuuta. Lue lisää »


Minun kirkkoni - mistä vaaleissa on kyse?

5.11.2018 | Tiedottaja Johanna Lahtinen

Kirkkonummella käydään kahdet vaalit. Se johtuu siitä, että Kirkkonummella on seurakuntayhtymä. Seurakuntayhtymä hallinnoi ja huoltaa tiloja ja hautaustointa.  Lyhyesti voisi todeta, että seinistä pitää huolen seurakuntayhtymä. Mitä seinien sisäpuolella tapahtuu, siitä vastaavat seurakunnat. Kirkkonummen molemmat seurakunnat eli suomalainen ja ruotsalainen, käyttävät samoja tiloja, mutta järjestävät oman toimintansa. Lue lisää »


Mihin pappia tarvitaan?

10.10.2018 | Rovasti Timo Posti

Pitkään on keskusteltu laskevista jumalanpalvelustilastoista. Viime vuosina myös kirkolliset toimitukset ovat kiinnittäneet huomiota, sillä aiemmin juuri ne ovat osoittautuneet seurakunnan jäsenistön parissa arvostetuimmiksi ja pysyvimmiksi toimintamuodoiksi. Nyt toimituksissakin havaitaan selvää laskua, erityisesti ruuhka-Suomessa. Mihin pappia tulevaisuudessa enää tarvitaan?  Lue lisää » 


Kohti uutta

27.8.2018 | Johtava kappalainen Tuula Peura

Minulle syksy on aina ollut kuin uusi vuosi. Kesällä vietetään lomaa ja tehdään töitäkin vähän eri otteella kuin muina aikoina.  Syksyllä sitten taas palataan ”sorvin ääreen” ja ”kääritään hihat”. Uuden toimintakauden myötä palataan tuttuun arkirutiiniin, ja myös monet uudet hankkeet käynnistyvät.  Kesällä kerätyin tuorein voimin on hyvä tarttua töihin. Lue lisää »


Kaikkien äitien esikuva

13.5.2018 | Tiedottaja Johanna Lahtinen

Lähestyvien pienten jalkojen tepsutus ja heleä lapsen ääni: ”Äitii, äitii!” Tuntuu toisaalta ikuisuudelta, toisaalta vain nanosekunnin murto-osalta, kun tepastelu muuttui loittonevien askeleiden töminäksi ja olan yli murahdetuksi: ”Sä oot ärsyttävä.” Molemmissa lauseissa on paljon ä-kirjaimia, mutta miten tässä nyt näin kävikään? Lue lisää »


Uuden ihmettelyä

20.4.2018 | Kirkon varhaiskasvatuksen ohjaaja-opiskelija Piia Kankainen

Lue lisää »


Aamun sanansaattajat

1.4.2018 | Seurakuntapastori Terho Haataja

Lue lisää »


”Mitä haluat minun tekevän sinulle?”

16.2.2018 | Tiedottaja Johanna Lahtinen

Lue lisää »


Sytytän kynttilän

4.2.2018 | Seurakuntapastori Johanna Siltala

 Lue lisää »


Enkeliovi

12.12.2017 | seurakuntapastori Nina Stjernvall-Kiviniemi

Lue lisää »