Blogi

Tämä on Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan kimppablogi. Kirjoittajina on seurakuntalaisia ja työntekijöitä, aiheet maan ja taivaan väliltä.


"Päästä meidät pahasta"

3.2.2019 | Seurakuntapastori Johanna Siltala

Paha ei ole suosikkiaiheeni. Keskityn elämässäni ja puheissani niin paljon hyvään kuin mahdollista. Vähän aikaa sitten minut kuitenkin pysäytettiin ja minua ravisteltiin.  Lue lisää »


Jeesus-lapsen kädet

22.12.2018 | Kirkkoherra Hannu Suni

Vastasyntynyt lapsi heiluttaa refleksinomaisesti käsiään. Vähitellen nuo kädet ojentautuvat kohti lähellä olevaa ihmistä. Ne kädet ovat täynnä luottamusta ja huolenpidon kaipuuta. Lue lisää »


Minun kirkkoni - mistä vaaleissa on kyse?

5.11.2018 | Tiedottaja Johanna Lahtinen

Kirkkonummella käydään kahdet vaalit. Se johtuu siitä, että Kirkkonummella on seurakuntayhtymä. Seurakuntayhtymä hallinnoi ja huoltaa tiloja ja hautaustointa.  Lyhyesti voisi todeta, että seinistä pitää huolen seurakuntayhtymä. Mitä seinien sisäpuolella tapahtuu, siitä vastaavat seurakunnat. Kirkkonummen molemmat seurakunnat eli suomalainen ja ruotsalainen, käyttävät samoja tiloja, mutta järjestävät oman toimintansa. Lue lisää »


Mihin pappia tarvitaan?

10.10.2018 | Rovasti Timo Posti

Pitkään on keskusteltu laskevista jumalanpalvelustilastoista. Viime vuosina myös kirkolliset toimitukset ovat kiinnittäneet huomiota, sillä aiemmin juuri ne ovat osoittautuneet seurakunnan jäsenistön parissa arvostetuimmiksi ja pysyvimmiksi toimintamuodoiksi. Nyt toimituksissakin havaitaan selvää laskua, erityisesti ruuhka-Suomessa. Mihin pappia tulevaisuudessa enää tarvitaan?  Lue lisää » 


Kohti uutta

27.8.2018 | Johtava kappalainen Tuula Peura

Minulle syksy on aina ollut kuin uusi vuosi. Kesällä vietetään lomaa ja tehdään töitäkin vähän eri otteella kuin muina aikoina.  Syksyllä sitten taas palataan ”sorvin ääreen” ja ”kääritään hihat”. Uuden toimintakauden myötä palataan tuttuun arkirutiiniin, ja myös monet uudet hankkeet käynnistyvät.  Kesällä kerätyin tuorein voimin on hyvä tarttua töihin. Lue lisää »


Kaikkien äitien esikuva

13.5.2018 | Tiedottaja Johanna Lahtinen

Lähestyvien pienten jalkojen tepsutus ja heleä lapsen ääni: ”Äitii, äitii!” Tuntuu toisaalta ikuisuudelta, toisaalta vain nanosekunnin murto-osalta, kun tepastelu muuttui loittonevien askeleiden töminäksi ja olan yli murahdetuksi: ”Sä oot ärsyttävä.” Molemmissa lauseissa on paljon ä-kirjaimia, mutta miten tässä nyt näin kävikään? Lue lisää »


Uuden ihmettelyä

20.4.2018 | Kirkon varhaiskasvatuksen ohjaaja-opiskelija Piia Kankainen

"Siinä hänen elonsa ja ilonsa. Maasta versoo jo uusi kasvu." (Job.8:19)

Kevät on jo pitkällä. Viimeisetkin lumet alkavat olla sulaneet pois. Pitkä ja pimeä syksy on takanapäin. Kevään aurinko on jo näyttäytynyt ja saanut lämmittää. Ihmiset ikään kuin heräävät uudelleen elämään, ja tähän kevääseen. Lue lisää »


Aamun sanansaattajat

1.4.2018 | Seurakuntapastori Terho Haataja

Viikon ensimmäinen päivä on juuri valkenemassa. Magdalan Maria ja ”se toinen Maria” kulkevat kohti Jeesuksen hautapaikkaa. Matkalla on myös enkeli, taivaallinen viestintuoja. Lue lisää »


”Mitä haluat minun tekevän sinulle?”

16.2.2018 | Tiedottaja Johanna Lahtinen

Jeesuksen esittämä kysymys on pitänyt otteessaan viime sunnuntaista lähtien. Lue lisää »


Sytytän kynttilän

4.2.2018 | Seurakuntapastori Johanna Siltala

Sytytän kynttilän. Pieni liekki valaisee pimeää huonetta. Kynttilän liekki valaisee myös sisintäni. Silloin, kun huolet ja levottomuus vaivaavat, rukouksen liekki muistuttaa toisesta todellisuudesta. Lue lisää »


Enkeliovi

12.12.2017 | seurakuntapastori Nina Stjernvall-Kiviniemi

Tämän joulun suosikkikoriste, ainakin lehtien ja sosiaalisen median perusteella, on tonttuovi. Se on pieni ovi, joka laitetaan lattianrajaan seinään kiinni. Siitä tontut voivat leikisti kulkea taloon tarkkailemaan kilttejä lapsia.

Jouluvalmistelujen keskellä aloin askarrella tuollaista pientä tonttuovea, kun mieleeni juolahti toinenkin jouluinen ovi – nimittäin enkeliovi. Entä jos tekisin kulkureitin joulun enkeleille? Ripustaisin sen katon rajaan ja toivoisin enkelit kulkemaan kotiimme. Lue lisää »