Sururyhmät

Sururyhmä on tarkoitettu läheisensä kuoleman kautta menettäneille. Seurakunnan sururyhmä käynnistyy joka vuosi pyhänpäivän jälkeen. Ryhmässä on mahdollisuus luottamuksellisessa ilmapiirissä käsitellä suruun ja menetykseen liittyviä tunteita ja ajatuksia ja saada vertaistukea.

Seurakuntien toiminta on muuttunut koronavirusepidemian vuoksi. Seurakunnat palvelevat edelleen. Uusimman tiedon voit lukea koronainfosivulta.

Sinulle, joka olet menettänyt läheisesi

Kuoleman ja surun kohtaaminen on usein tuskallista ja hämmentävää ja herättää monia kysymyksiä. Suru vie paljon voimia. Luopuminen on raskasta. Toivottavasti läpikäyty menetys voi vähitellen tulla jonkin uuden kasvualustaksi elämässäsi.

Surevan ei tarvitse jäädä yksin. Kirkkonummen suomalainen seurakunta on jo usean vuoden ajan tarjonnut mahdollisuutta surun läpikäymiseen erityisessä sururyhmässä.

Sururyhmässä ryhmäläiset tukevat toinen toistaan vastavuoroisuuden ja keskinäisen jakamisen kautta. Ryhmä perustuu luottamuksellisuuteen eli ryhmäläiset sitoutuvat säilyttämään luottamuksellisena kaiken sen, mitä keskusteluissa tulee esiin.

Sururyhmä on tarkoitettu jokaiselle, joka toivoo mahdollisuutta keskustella vastaavassa elämänvaiheessa olevien kanssa. Erityisesti ryhmään kutsutaan mukaan heitä, jotka ovat viimeisen vuoden aikana menettäneet läheisensä.

Sururyhmä 2020-2021

Sururyhmä aloittaa Kirkkonummen seurakuntien Ellen-toimintatilassa kauppakeskus Kirsikan kauppakäytävän varrella ma 16.11. klo 18-20.00. Kokoonnumme jatkossa maanantai-iltaisin kuusi kertaa: 30.11., 14.12., 11.1., 25.1., 8.2. ja 1.3. Ryhmän vetäjinä toimivat pastori Terho Haataja ja johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Nina Hotma.

Lasten sururyhmä yli 4-vuotiaille järjestetään tarpeen mukaan.

Ilmoittautuminen 9.11. mennessä: sähköposti terho.haataja@evl.fi / puh. 050 376 1509.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä!

Tervetuloa mukaan!

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta.

Kuoleman jälkeen on toivoa

YouTube-video

Suru on luonnollinen tapa kohdata menetys. Samalla myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Hautajaiset on omaisille tärkeä hetki suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Omaisen tunteet ja surutyö

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja