Päiväkerho on lapsen oma kerho

Päiväkerhossa tuetaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua yhdessä perheen aikuisten kanssa. Lapsiryhmät ovat pieniä ja koulutetuilla lastenohjaajilla on aikaa kohdata lapsi myös yksilöllisesti. Toiminta on maksutonta.

Haku syksyn 2020 päiväkerhoihin on maaliskuussa 2.3.-31.3. Kesän jälkeen, 4.8. aukeaa jatkuva haku syksyn vapaille paikoille. Ryhmän ollessa täynnä, hakemus voidaan perheen toiveesta jättää jonoon. Täytä hakemus tästä

Kerhopaikkaa voi hakea lapselle, joka täyttää 2 vuotta ennen kerhokauden alkua, 17.8.2020. 

Päiväkerhopaikkaa haetaan perheen jokaiselle lapselle erikseen. Päiväkerho perustetaan, mikäli ryhmään on riittävästi hakijoita. Jos ryhmä on täynnä, voidaan tehty hakemus jättää jonoon. Päiväkerhopaikasta ilmoitetaan kotiin sähköpostilla.

Suomen hallituksen määräämiä kokoontumisrajoituksia lievennetään 1.6.2020 lähtien.  Kokoontumisissa tärkeää on turvallisuus. Noudatathan siis annettuja turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia. Sairaana ei saa osallistua toimintaan. Pandemiatilanteen takia seurakunnan toiminnassa voi olla ennakoimattomia muutoksia, joista tiedotetaan tarvittaessa kerhoihin ja retkille ilmoittautuneille mahdollisimman nopeasti.

Syksy 2020 - kevät 2021 päiväkerhot:

Papinniitty (tilan esittely aukeaa uuteen ikkunaan)

  • 2-5 -vuotiaiden ryhmä maanantaisin ja torstaisin klo 8.30-11.30

Masala (tilan esittely aukeaa uuteeen ikkunaan)

  • 2-5 -vuotiaiden ryhmä tiistaisin ja perjantaisin klo 8.30-11.30

Veikkola (tilan esittely aukeaa uuteen ikkunaan)

  • 2-5 -vuotiaiden ryhmä maanantaisin ja torstaisin klo 8.30-11.30

Jos perheenne suunnitelmat muuttuvat, peruuta päiväkerhopaikka tästä. (lomake aukeaa uuteen ikkunaan).

 

Varhaiskasvatuksen tietosuojaseloste (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

 

Lapsi pöydän ääressä, kädet yhdessä huovuttamassa villaa, taustalla muita lapsia
Yhdessä (Kuva Sanna Krook)
Lapsia pöydän ääressä kädet ristissä.
Eväshetken hiljentyminen (Kuva Sanna Krook)

Mitä on päiväkerhotoiminta?

Päiväkerhot kokoontuvat aamupäivisin kaksi kertaa viikossa 3 tuntia kerrallaan. lapsen voi tarvittaessa tuoda ja hakea päiväkerhosta joustavasti.

Päiväkerho on maksuton varhaiskasvatuspalvelu eikä siihen osallistuminen vaikuta Kelan maksamaan hoitotukeen. Perheelle maksettava yksityisen kotihoidon tuki ei myöskään vaikuta kerhopaikan saamiseen. 

Päiväkerhossa painottuvat lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen. Ryhmässä on mahdollista syntyä lapselle tärkeitä ystävyyssuhteita. Lastenohjaajat rakentavat toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi. Päiväkerhotoiminta noudattaa valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa (VASU2017).

Kristillinen arvopohja ohjaa toiminnan pedagogisia valintoja. Jokaisella kerhokerralla on vapaata leikkiä ja hartaushetki. Hartaudessa kuunnellaan, katsellaan, rukoillaan, lauletaan, jutellaan ja ihmetellään yhdessä, . Liikkuminen, ulkoilu,  käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat päiväkerhon arkea. Eväshetkessä syödään kotona reppuun pakatut eväät. 

Ota yhteyttä

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja

Varhaiskasvatuspalvelut

lastenohjaaja Masala, Veikkola

Päiväkerhot 2-3 vuotiaat ja kaakaokerhot. Masala ja Veikkola.

lastenohjaaja Masala, Veikkola

Päiväkerhot 4-5 vuotiaat, kaakaokerhot. Masala ja Veikkola

katsomuskasvatuksen mentori (ev.lut.) lapset, nuoret
Veikkola