Jeesus-lapsen kädet

Vastasyntynyt lapsi heiluttaa refleksinomaisesti käsiään. Vähitellen nuo kädet ojentautuvat kohti lähellä olevaa ihmistä. Ne kädet ovat täynnä luottamusta ja huolenpidon kaipuuta.

Seimessä lepäävä Jeesus-lapsikin on ojennellut käsiään, ensin vähän holtittoVauvan ja aikuisen kädet. Kuvan lähde Pixabay.masti ja sitten kohti Mariaa ja Joosefia. Jumala on käsiään meitä kohti ojentava lapsi. Emme kykene tavoittamaan joulun salaisuutta pelkästään järjellä tai tahdolla. Voisiko Jumalan etsivän, luovan ja huolta pitävän rakkauden näkeminen meitä kohti ojentuvina Jeesus-lapsen käsinä avata jotain uutta?

Jumala tulee meille läheisemmäksi, kun voimme tarttua hänen käsiinsä. Hänellä on kädet ja kasvot. Yhtäältä Jeesus-lapsen kädet näyttäytyvät haparoivilta vastasyntyneen käsiltä. Siten Jumala jättäytyi ja jättäytyy edelleen meidän tavallisten ihmisten käsiin.

Toisaalta Jeesus-lapsen käsissä on jo salattu valta ja voima - luoda yöstä valo ja epätoivosta toivo. Meistä osattomista tulee hänen levitettyjen käsiensä kautta osallisia.

Toivotan Teille kaikille joulun iloa ja rauhaa!

Hannu Suni

kirkkoherra