Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuus on lempeä olotila, kun sille antaa luvan, vaikka joskus se saattaa myös pelottaa.  Kun muut äänet vaimenevat, jää tilaa kuulostella omaa sisintä. Hiljaisuudessa voit tutkia, miten juuri nyt jaksat ja mitä sinulle kuuluu.

Kaipaatko mahdollisuutta hiljentyä ja levätä?

"Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää." sanoi Jeesus. Mark. 6:31

Hiljaisuuden retriitissä ollaan hiljaa yksin ja yhdessä toisten kanssa, Jumalan edessä. Retriitin päiväohjelmaan sisältyy hetkirukouksia, raamatunmietiskelyä, ohjaajan puheenvuoro jostakin teemasta sekä yhteiset ateriat. Retriitissä on myös mahdollisuus varata aika lyhyeen keskusteluun tai rukoukseen ohjaajan kanssa. Tämän lisäksi on mahdollisuus esimerkiksi ulkoilla, lukea, levätä tai kirjoittaa.

Monet ovat kokeneet kuinka retriitissä akut ovat latautuneet. Hiljentyminen ei kuitenkaan kuulu vain retriittiin. Jokainen voi varata itselleen hiljaisen hetken olemiselle, kuuntelemiselle, lukemiselle tai rukoilemiselle.

Ethän tule toimintaan, jos sinulla on tarttuvan taudin oireita. Huolehdithan käsihygieniasta. 

 

Kaunis aamu Räfsön saarella
Kaunis aamu Räfsön saarella

 

 

 

Ota yhteyttä

seurakuntapastori

Papiston ja muusikkojen esihenkilö.

Pappina saan olla mukana seurakuntalaisten elämässä ensi hetkistä loppuun asti: kastejuhlasta hautaan siunaukseen. Tällä hetkellä toimin myös pappien ja kanttorien esihenkilönä.