Päiväkerho on lapsen oma kerho

Päiväkerhossa tuetaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua yhdessä perheen aikuisten kanssa. Lapsiryhmät ovat pieniä ja koulutetuilla lastenohjaajilla on aikaa kohdata lapsi myös yksilöllisesti. Toiminta on maksutonta.

Haku syksyn 2020 päiväkerhoihin on maaliskuussa 2.3.-31.3.

Kerhopaikkaa voi hakea lapselle, joka täyttää 2 vuotta ennen kerhokauden alkua, 17.8.2020.

Päiväkerhopaikkaa haetaan perheen jokaiselle lapselle erikseen. Päiväkerho perustetaan, mikäli ryhmään on riittävästi hakijoita. Jos ryhmä on täynnä, voidaan tehty hakemus jättää jonoon. Päiväkerhopaikasta ilmoitetaan kotiin sähköpostilla.

Elämme tällä hetkellä hyvin poikkeuksellista aikaa. Koronavirustilanne vaikuttaa kaikkeen toimintaan myös Kirkkonummen seurakunnissa .Tällä hetkellä ilmoittautuminen päiväkerhoon on keskeytetty. Seuraamme Suomen hallituksen antamia ohjeita ja käynnistämme jatkoilmoittautumisen heti, kun kerhotoiminnan järjestäminen on taas turvallista. Kysymyksissä ja huolissasi ole meihin yhteydessä.  Lue uusimmat tiedot muutoksista seurakuntien toiminnassa koronainfosivulta.

Syksy 2020 - kevät 2021 päiväkerhot:

Laajakallio

• 2-5 -vuotiaiden ryhmä tiistaisin ja perjantaisin klo 8.30-11.30

Papinniitty

• 2-5 -vuotiaiden ryhmä maanantaisin ja torstaisin klo 8.30-11.30

Masala

• 2-5 -vuotiaiden ryhmä tiistaisin ja perjantaisin klo 8.30-11.30

Veikkola

• 2-5 -vuotiaiden ryhmä maanantaisin ja torstaisin klo 8.30-11.30

Jos perheenne suunnitelmat muuttuvat, päiväkerhopaikan peruutus tehdään tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Varhaiskasvatuksen tietosuojaseloste

Lapsi pöydän ääressä, kädet yhdessä huovuttamassa villaa, taustalla muita lapsia
Yhdessä (Kuva Sanna Krook)
Lapsia pöydän ääressä kädet ristissä.
Eväshetken hiljentyminen (Kuva Sanna Krook)

Mitä on päiväkerhotoiminta?

Päiväkerhot kokoontuvat aamupäivisin kaksi kertaa viikossa 3 tuntia kerrallaan. lapsen voi tarvittaessa tuoda ja hakea päiväkerhosta joustavasti.

Päiväkerho on maksuton varhaiskasvatuspalvelu eikä siihen osallistuminen vaikuta Kelan maksamaan hoitotukeen. Perheelle maksettava yksityisen kotihoidon tuki ei myöskään vaikuta kerhopaikan saamiseen.

Päiväkerhossa painottuvat lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen. Ryhmässä on mahdollista syntyä lapselle tärkeitä ystävyyssuhteita. Lastenohjaajat rakentavat toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi. Päiväkerhotoiminta noudattaa valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa (VASU2017).

Kristillinen arvopohja ohjaa toiminnan pedagogisia valintoja. Jokaisella kerhokerralla on vapaata leikkiä ja hartaushetki. Hartaudessa kuunnellaan, katsellaan, rukoillaan, lauletaan, jutellaan ja ihmetellään yhdessä, . Liikkuminen, ulkoilu,  käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat päiväkerhon arkea. Eväshetkessä syödään kotona reppuun pakatut eväät.

vt. diakoniatyöntekijä, lastenohjaaja

Diakonian kerhot

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja

Varhaiskasvatuspalvelut

lastenohjaaja Masala, Veikkola

Päiväkerhot 2-3 vuotiaat ja kaakaokerhot. Masala ja Veikkola.

varhaiskasvatuksen ohjaaja (virkavapaalla)

Päiväkerhot, pyhäkoulut