Räfsö 1

Tältä sivulta löytyvät tammikuusta 2023 alkaen kaikki Räfsö 1-riparin tapaamiset, infokirjeet ja yhteystiedot

 

Tässä kaikki tärkeät tiedot rippikoulustamme, mahtavaa että olet mukana yhteisellä matkallamme!

 

Sinun rippikouluryhmäsi on Räfsö 1 5.–11.6. Rippikoulu on kokonaisuus, johon sisältyy tapaamisia ennen ja jälkeen leirijaksoa sekä leirijakso. Kaikki tapaamiset ovat osa rippikoulun opetusta ja läsnäolo tapaamisissa on tärkeää. Mikäli et pääse mukaan johonkin tapaamiseen, ole etukäteen yhteydessä oman ryhmäsi ohjaajaan. Ohjaaja sopii kanssasi poissaolon korvaamisesta.  

 

 1. Ensimmäinen tapaaminen la 28.1. klo 18 keskustan Pyhän Mikaelin kirkossa yhteisessä rippikoulujen aloitustapahtumassa, joka päättyy klo 19. Tapaamisen aikana saat lisää tietoa rippikoulusta.

 1. Lähetyspäivä la 11.3. klo. 14–17 Masalan kirkolla, Tinantie 4. Päivän aikana on tarjolla pieni välipala.

 1. Gospelkonsertti Keskustan kirkossa pe 21.4. klo 19–20. Tulethan paikalle jo klo. 18.50.
 2. Perhepäivä su 23.4. klo 10–13.30. Aloitamme päivän osallistumalla yhdessä jumalanpalvelukseen Pyhän Mikaelin kirkolla kello 10 (tulethan paikalle 09.45), josta siirrymme messun jälkeen seurakunnan tilaan Elleniin Kirsikan kauppakeskuksessa, Saloviuksentie 3. Keskustelemme tärkeistä rippikouluun sekä leirijaksoon liittyvistä asioista, joten ainakin toisen huoltajan olisi hyvä olla paikalla.
 3. Kohti leiriä – päivä, Masalan kirkolla, Tinantie 4. la 27.5. klo 10–16. Päivässä on tarjolla lounasta ja välipalaa.
 4. Leirijakso 5.-11.6: Saat leirikirjeen lähempänä leirijaksoa.    
 5. Konfirmaatioharjoitus ja valokuvaus: keskustan Pyhän Mikaelin kirkossa 15.6 klo. 15-17.  
 6. Konfirmaatiojuhla: Lauantaina 17.6. keskustan Pyhän Mikaelin kirkossa klo 11. Nuoret saapuvat kirkkoon viimeistään klo 10.30. Konfirmaatio ja rippikoulutodistusten jako kirkolla päättyy klo 12.30 mennessä.   

Ohjaajina rippikoulussasi toimivat pastori Kati Tuomainen, nuorisotyönohjaaja Hugo Lehkonen ja rippikouluohjaaja Nina Raninen. Ryhmänohjaajina toimivat isoset. Heihin tutustut tapaamisissa kevään aikana. 

Kaikki rippikouluinfot lähetetään sähköpostitse nuorelle ja huoltajalle. Lisäksi löydät leiriin liittyvät tärkeät tiedot sekä yleistietoa rippikoulusta seurakuntamme nettisivuilta kohdasta ”Rippikoulu 2023” ja sivun ”Räfsö 1” -kohdalta.  

Mikäli perheen taloudellisen tilanteen vuoksi rippikoulumaksusta olisi tarve keskustella, niin ole yhteydessä diakoniatyöntekijään Irja Kekkoseen (irja.kekkonen@evl.fi). Tietoa maksujärjestelystä ja täytettävä maksujärjestelyanomus löytyvät yllä mainitulta rippikoulusivulta. Huomioithan, että maksujärjestelyanomus tulee toimittaa Irja Kekkoselle viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää rippikouluun liittyen, voit olla meihin yhteydessä. Nähdään rippikoulun merkeissä!

 

Rippikouluterveisin 

Kati, Nina ja Hugo

 

Leirikirje

Hei, Räfsö 1-rippikoululainen! Tässä kirjeessä saat tärkeää tietoa leiriimme liittyen. 
Leirijakson ajankohta on 5.–11.6. Konfirmaatiojuhla on 17.6. klo 11 Kirkkonummen kirkossa. 

Paikka Räfsön leirikeskus (os. Långholminpolku 25). 

Lähtö yhteiskuljetuksella 

 • Veikkolan seurakuntakodin parkkipaikka (Kisapolku 1) klo 12 
 • Masalan Nissnikun koulun parkkipaikka klo 12.20 
 • Kirkkonummen seurakuntatalo (Seurakunnantie 1, keskusta) klo 12.30 

Olethan ajoissa paikalla! 

Paluu yhteiskuljetuksella. 

 • Kirkkonummen seurakuntatalo klo 13.30 
 • Nissnikun koulun parkkipaikka klo 13.40 
 • Veikkolan seurakuntakodin parkkipaikka klo 14 

Rippikoululaiset voivat paluumatkan aikana tarkentaa saapumisaikaa. Odotamme, että jokaisella nuorella on vastaanottaja paluupaikassaan. 

Varusteet:

 • muistiinpanovälineet (kynä, pyyhekumi ja vihko) 
 • Raamattu  
 • lakanat ja tyynyliina TAI aluslakana, tyynyliina ja makuupussi 
 • peseytymis- ja hygieniavarusteet   
 • pyyhe ja uimapuku 
 • omat lääkkeet   
 • sairasvakuutuskortti (Kela-kortti) 
 • yöpuku 
 • mukavat jalkineet ulkona liikkumiseen  
 • riittävästi vaihtovaatteita joka päivälle 
 • tuulen- ja kosteudenpitävää vaatetta ulkoiluun 
 • hiukan taskurahaa tai pankkikortin voi ottaa kioskia varten 
 • (oma vesipullo tarvittaessa kuumia päiviä varten) 

Soittimet 
Jos harrastat musiikkia ja sinulla on helposti kuljetettava soitin, niin ota se mukaan. Oman musiikin kuuntelu on mahdollista vapaa-aikoina 
kuulokkeilla (jätä siis kaiuttimet kotiin). 

Rippikoulumaksu 
Leiririppikoulun hinta on 180 €. Laskun maksulinkki tulee huoltajan sähköpostiin noin kaksi viikkoa ennen leirijaksoa. Mikäli perheellänne on haastava elämäntilanne ja toivotte maksujärjestelyä rippikoulumaksuun, olkaa toukokuun aikana yhteydessä diakoniatyöntekijä Irja Kekkoseen (etunimi.sukunimi@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä) tai puh. 040 081 5438). Kesä-heinäkuussa jättäkää viesti diakonian päivystysnumeroon puh. 050 383 9371. Diakoni ottaa teihin yhteyttä. Tietoa maksujärjestelystä ja täytettävä maksujärjestelyanomus löytyvät seurakuntamme verkkosivuilta otsikon ”rippikoulu” kohdalta. 

Vakuutus 
Leirimaksuun sisältyy vakuutus tapaturmien varalle leirin ajaksi. Vakuutus ei kuitenkaan sisällä matkatavaravakuutusta, joten sinulla on leirin aikana vastuu omista henkilökohtaisista matkatavaroistasi. Mitään arvokkaita tavaroita kuten läppäriä, tablettia, kaiutinta, pelikonsolia jne. ei tule ottaa mukaan. 

Tapaamme vielä ennen leiriä Kohti leiriä -päivässä 27.5. klo 10–16 Masalan kirkolla (Tinantie 4). Päivän aikana syömme yhdessä lounasta. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet sekä riparikortti, jossa on tarvittavat merkinnät.  

Omatoimista messukäyntiä varten löydät kaikkien messujen ajankohdat seurakuntamme verkkosivujen tapahtumakalenterista. Muutama messuvinkki: Helatorstain messu to 18.5. Kirkkonummen kirkossa klo 17 (isoset siunataan tehtäväänsä) tai helluntain torimessu ja juhla su 28.5. klo 11 Kirkkonummen torilla. 

Konfirmaatioharjoitukset ja valokuvaus ovat ennen konfirmaatiota Kirkkonummen kirkossa 15.6. klo 15–17. 

Konfirmaatiojuhlaan kirkkoon ovat tervetulleita kaikki nuoren läheiset. Erityisesti kummit (tai joku muu läheinen) ovat tärkeässä tehtävässä siunaamassa nuoria. 
Ne läheiset, jotka eivät voi olla kirkossa läsnä, voivat seurata konfirmaatiota suoratoiston välityksellä Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan YouTube-kanavalla. Tallenne on nähtävissä noin viikon ajan. Linkki on myös seurakunnan verkkosivujen etusivulla. 

Odotamme innolla tulevaa leiriaikaa. Tule siis avoimin mielin mukaan leirille, tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen ripari!  

Ripariterveisin, 

Kati, Ninni ja Hugo sekä isoset 

Ota yhteyttä

katsomuskasvatuksen mentori (ev.lut.)

Katsomuskasvatusyhteistyö Masalan alue, koulut, nuoret