Padasjoki 2, 11.-17.6.

Tältä sivulta löytyvät kaikki Padasjoki 2 -riparin tapaamiset, infokirjeet ja yhteystiedot

Tämän kirjeen sait sähköpostitse viikolla 2

Sinun rippikouluryhmäsi on Padasjoki 2. Rippikoulu on kokonaisuus, johon sisältyy tapaamisia ennen leirijaksoa, Kohti leiriä -päivä sekä leirijakso. Kaikki tapaamiset ovat osa rippikoulun opetusta ja läsnäolo tapaamisissa on tärkeää. Mikäli et painavasta syystä pääse mukaan johonkin tapaamiseen, ole etukäteen yhteydessä oman ryhmäsi ohjaajaan. Ohjaaja sopii kanssasi poissaolon korvaamisesta.    

 1. Rippikoulun aloitustapahtuma la 28.1.2023 klo 16–17 Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa, Tallinmäki 1. Tapaat ripariryhmäsi ensimmäistä kertaa. Saat infoa tulevasta ja riparipassin, johon keräät merkintöjä kevään aikana.  
   
 2. Lähetyspäivä su 26.3. klo 10–13 Masalan kirkolla, Tinantie 4. Päivän aikana saamme tietoa seurakuntien tekemästä lähetystyöstä, tutustumme, saat oman Raamatun ja vietämme yhdessä messua.
   
 3. Perhepäivä su 16.4. Veikkolan seurakuntakodilla klo 12–16. Vietämme messua klo 12 ja sen jälkeen juomme kirkkokahvit ja -mehut. Tapaamisessa keskustelemme tärkeistä rippikouluun ja leirijaksoon liittyvistä asioista, joten ainakin toisen huoltajan on hyvä olla paikalla. 
   
 4. Gospelkonsertti 21.4. klo 17.30–18.30 Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa.  
   
 5. Kohti leiriä –päivä Veikkolan seurakuntakodilla 9.6. klo 10–15. Luvassa on toisiimme tutustumista, oppimista, musiikkituokio ja rentoa yhdessäoloa. Päivän aikana tarjotaan lounas. 
   
 6. Leirijakso Padasjoella Särsjärven leirikeskuksessa su 11.6–17.6. 2023.
   
 7. Konfirmaatiomessu su 18.6. klo 15 Haapajärven kirkossa. Ennen konfirmaatiota konfirmaatioharjoitus ja valokuvaus klo 13. Konfirmaatio ja rippikoulutodistusten jako kirkolla päättyy klo 16.15 mennessä.    

Ohjaajina rippikoulussasi toimivat Milla Seire, Johanna Siltala ja Pietari Jetsonen. Ryhmänohjaajina toimivat isoset. Heihin tutustut tapaamisissa kevään aikana.  
Kaikki rippikouluinfot lähetetään sähköpostitse nuorelle ja huoltajalle. 
Saat lähempänä leirijaksoa vielä leirikirjeen, jossa on tarkempia tietoja leirijaksostamme ja esim. pakkaamista helpottava muistilista.

Mikäli perheen taloudellisen tilanteen vuoksi rippikoulumaksusta on tarve keskustella, ole yhteydessä diakoniatyöntekijä Irja Kekkoseen irja.kekkonen@evl.fi. Tietoa maksujärjestelystä ja täytettävä maksujärjestelyanomus löytyvät yllä mainitulta rippikoulusivulta. Huomioithan, että maksujärjestelyanomus tulee toimittaa viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.    

Ole rohkeasti yhteydessä meihin, mikäli sinulla tai huoltajallasi on mitä tahansa kysyttävää rippikouluun liittyen. Nähdään tammikuun ensimmäisessä tapaamisessa! 

Leirikirje, joka jaettiin perhetapaamisessa 16.4.

Tässä kirjeessä on tärkeää tietoa leirijaksoomme liittyen.

Leirijakson ajankohta on su 11.6.-la 17.6. Konfirmaatiojuhla on su 18.6. klo 15 Haapajärven kirkossa

Paikka: Särsjärven leirikeskus Padasjoella (os. Hämeenlinnantie 357)

Lähtö yhteiskuljetuksella (Keskusta-Masala-Veikkola-Padasjoki)

 • Kirkkonummen keskustan seurakuntatalon parkkipaikka klo 10 (Seurakunnantie 1)
 • Masalan Nissnikun koulun parkkipaikka klo 10.10
 • Veikkolan seurakuntakodin parkkipaikka (Kisapolku 1) klo 10.40

Olethan ajoissa paikalla!

 Paluu yhteiskuljetuksella Lähtö klo 13 Padasjoelta

 • Veikkolan seurakuntakodin parkkipaikka klo 15.00
 • Nissnikun koulun parkkipaikka klo 15.45
 • Kirkkonummen keskustan seurakuntatalo klo 16.00

Rippikoululaiset voivat paluumatkan aikana tarkentaa saapumisaikaa. Odotamme, että jokaisella nuorella on vastaanottaja paluupaikassaan.

Varusteet

 • muistiinpanovälineet (kynä, kumi ja vihko, kansio papereille)
 • Raamattu
 • lakanat ja tyynyliina TAI aluslakana, tyynyliina ja makuupussi
 • peseytymis- ja hygieniavarusteet
 • pyyhe ja uimapuku
 • omat lääkkeet
 • sairasvakuutuskortti(Kela-kortti)
 • yöpuku
 • mukavat jalkineet ulkona liikkumiseen
 • riittävästi vaihtovaatteita joka päivälle
 • tuulen- ja kosteudenpitävää vaatetta ulkoiluun
 • hiukan taskurahaa voi ottaa kioskia varten

Soittimet: Jos harrastat musiikkia ja sinulla on helposti kuljetettava soitin, niin ota se mukaan. Oman musiikin kuuntelu on mahdollista vapaa-aikoina kuulokkeilla (jätä siis kaiuttimet kotiin).

Rippikoulumaksu: Leiririppikoulun hinta on 180€. Lasku leiristä tulee huoltajan sähköpostiin ennen leirijaksoa. Mikäli perheellänne on haastava elämäntilanne ja toivotte maksujärjestelyä rippikoulumaksun osalta, olkaa yhteydessä diakoniatyöntekijä Irja Kekkoseen (etunimi.sukunimi@evl.fi). Tietoa maksujärjestelystä ja täytettävä maksujärjestelyanomus löytyvät seurakuntamme nettisivulta https://www.kirkkonummenseurakunnat.fi/tule-mukaan/nuorille/rippikoulu/rippikoulu-2023

Vakuutus: Leirimaksuun sisältyy vakuutus tapaturmien varalle leirin ajaksi. Vakuutus ei kuitenkaan sisällä matkatavaravakuutusta, joten sinulla on leirin aikana vastuu omista henkilökohtaisista matkatavaroistasi. Mitään arvokkaita tavaroita kuten läppäriä, tablettia, kaiutinta, pelikonsolia jne ei tule ottaa mukaan.

Tapaamme ennen leiriä Gospelkonsertissa pe 21.4. klo 17.30-18.30 Kirkkonummen kirkossa.

Kohti leiriä -päivä pe 9.6. Veikkolan seurakuntakodilla klo 10-15. Päivän aikana syömme yhdessä lounasta. Ota mukaan Raamattu ja muistiinpanovälineet sekä käyntikortti, jossa on tarvittavat merkinnät. Kaikkien messujen ajankohdat löydät seurakuntamme nettisivujen tapahtumakalenterista. Muutama messuvinkki: Helatorstain messu to 18.5. Kirkkonummen kirkossa klo 17 (isoset siunataan tehtäväänsä) tai helluntain torimessu ja juhla su 28.5. Kirkkonummen torilla klo 11.

Ennakkotehtävä kasteesta tehdään ennen leiriä huoltajan kanssa ja otetaan mukaan leirille.

Konfirmaatioharjoitukset ja valokuvaus ovat ennen konfirmaatiota su 18.6. Tapaamme klo 13 Haapajärven kirkossa. Konfirmaatio alkaa klo 15. Läheiset ovat tervetulleita kirkkoon Konfirmaatiojuhlaan. Erityisesti kummit ovat tärkeässä tehtävässä. Ne läheiset, jotka eivät voi olla kirkossa läsnä, voivat seurata konfirmaatiota suoratoiston välityksellä. Striimi on nähtävissä Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan YouTube-kanavalla sekä verkkosivulla.

Odotamme innolla tulevaa leiriaikaa. Tule siis avoimin mielin mukaan leirille, tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen ripari!

 

 

Vastaa tästä nimettömään kyselyyn Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Teemme yhdessä Padasjoki 2 -riparista mahdollisimman turvallisen ja sensitiivisen. Vastaathan näihin kysymyksiin omalta osaltasi. Kukaan ei voi nähdä, kuka vastauksen on antanut.

Kerro, mikä sinua kiinnostaaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulussa käsitellään monenlaisia asioita. Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja mitkä kiinnostavat sinua erityisesti? Vastaa tähän nimettömään kyselyyn itsenäisesti.

Ota yhteyttä

kappalainen

Papiston ja muusikkojen esihenkilö.

Pappina saan olla mukana seurakuntalaisten elämässä ensi hetkistä loppuun asti: kastejuhlasta hautaan siunaukseen. Tällä hetkellä toimin myös pappien ja kanttorien esihenkilönä.