Vaellusripari

Tervehdys!

Tässä kirjeessä on tärkeää tietoa rippikoulustasi, lue se siis tarkkaan! Ja näytä myös vanhemmillesi!

Olet mukana vaellusrippikoulussa 4.-13.6., jonka konfirmaatio on 16.6. klo 14. Rippikouluun kuuluu muutama ennakkotapaaminen, joista seuraavaksi.

1) Ensimmäiseksi kokoonnumme yhteiseen aloitustapahtumaan la 27.1. klo 17-19 Kirkkonummen kirkkoon. Saat tapahtumassa riparivihkosen ja paljon infoa tulevasta. Olethan ajoissa paikalla, viim. klo 16.45!

2) Seuraavaksi tapaamme heti seuraavana päivänä eli 28.1. klo 10-14. Aloi-tamme yhteisellä messulla Kirkkonummen kirkossa ja siirrymme siitä keskus-tan seurakuntatalolle (Seurakunnantie 1). Ohjelmassa on tutustumista, rentoa yhdessäoloa ja opiskelua. Syömme tapaamisessa myös reilun välipalanJ. Vanhemmat ovat tervetulleita seurakuntatalolle mukaan klo 13-14, jolloin käymme yhdessä läpi vaellusripariin liittyviä käytännön asioita, mm. varustelistan. KUTSU SIIS VANHEMPASI MUKAAN!

3) Kolmannen kerran tapaamme Kirkkonummen keskustan seurakuntatalolla la 21.4. klo 9-16.

4) Neljännen kerran kutsumme sinut yhdessä vanhempasi kanssa mukaan su 22.4. klo 11-14.30. Ensin osallistumme messuun klo 11 Kirkkonummen kirkossa ja jatkamme kirkossa yhteisellä ohjelmalla.

Ohjaajana rippikoulussasi toimii vs. kirkkoherra Hannu Suni ja nuorisotyönohjaaja Anu Mäki-Latvala. Ryhmänohjaajina toimivat isoset. Meihin kaikkiin tutustut ennen pitkää! Mikäli sinulla on jotain kysyttävää rippikouluun liittyen, voit soittaa tai lähettää sähköpostia. Ilmoitathan sähköpostiosoitteeseen vielä mahdolliset ruoka-aineallergiasi. Kiitos!

Nähdään piakkoin,

Hannu Suni

 


VAELLUSRIPPIKOULUN 2018 LEIRIKIRJE

Leiriosuus alkaa maanantaina 4.6., jolloin lähdemme klo 7 keskustan seurakuntatalolta linja-autolla kohti pohjoista. Ole paikalla viim. klo 6.45 (Sepän koulun parkkipaikalta pääset mu-kaan klo 7.10 ja Veikkolan koulun kääntöpaikalta klo 7.30). Matkalla pysähdymme tarpeen vaatiessa, n. 3 tunnin välein. Ota evästä ja/tai hiukan käteistä, mikäli haluat ostaa jotain syö-tävää matkan varrelta. Perillä Kielatuvalla olemme myöhään maanantai-iltana.

Varusteet

-KELA- eli sairausvakuutuskortti

 

Bussimatkan ajaksi tarvitset mukavan oloasun, muistiinpanovälineet, lukemista ja eväät.

Vaelluspukeutumisessa on syytä harrastaa kerrospukeutumista, siis mieluummin useampia ohuita vaatekerroksia kuin muutama paksu. Seuraavassa lista tärkeimmistä tarvikkeista:

-makuupussi, pakkasen kestävyys minimi -5 C (itse kokeiltu), joko untuvaa tai onttokäher-rettyä kuitua sekä makuupussin vedenpitävä suojapussi

-retkimakuualusta, ei saa imeä vettä, joustava, eristää kylmän kulkeutumisen maasta nukku-jaan (umpisolumuovia / ilmatäytteinen)

-rinkka, kunnossa oleva ja riittävän iso (min. 65 litraa), ei reppua, hyvät säätömahdollisuudet, vedenpitävä ja erillinen sadesuoja

- riittävän hyvät vaelluskengät / saappaat, paksupohjaiset, karkeakuvioiset, ehjät, pitkävarti-set, joissa varrensuun kiristysmahdollisuus, kooltaan sopivat = sisään mahtuu ohut sukka, villasukka, pohjallinen ja jäätävä vielä hieman tilaa

-lenkkitossut tms. leirijalkineiksi, jotta saappaat pääsevät kuivumaan ja jalka lepäämään

-kahluukengät jokien ja purojen ylitystä varten, esim. vanhat ja risat lenkkitossut

-takki/anorakki ja housut vaellusasuksi, tuulenpitävää mutta hengittävää kangasta, kulutusta kestävää ja nopeasti kuivuvaa l. puuvillan ja tekokuitujen sekoitukset, FARKKUJA EI MIS-SÄÄN TAPAUKSESSA (eikä college –asuja), tarpeeksi väljät, riittävästi taskuja

-yöasu, ei muussa käytössä

-paitoja, esim. puuvilla/villa, ohuita, hengittäviä

-alusasukertoja, mukavat, hiertämättömät

-sukkia, myös villasukkia

-puukko ja tuppi, josta puukko ei putoa, hyvässä terässä

-taukotakki, tauoilla, leirissä, estää liian jäähtymisen, kevyt, tuulenpitävä

-käsineet, työtä ja likaantumista kestävät

-PIPO ja jokin lakki

-vyö, irtohihnoja

-shortsit

-pieni pyyhe, uima-asu ja henk. koht. hygienian hoitovälineet, saippua+shamppoo BIOHAJOAVAA, hammasharja

-WC-paperia ja kosteuspyyhkeitä toalettihygieniaan, kuukautissuojat

-sadeasu, mahd. kevyt, esim. sadeviitta

-juomapullo ja muki (ei peltinen, kestää kolhuja ja kuumaa vettä)

-ruokailuvälineet = muovilautanen (syvä) ja lusikka, kangaspussissa + tiskiharja

-tulitikkuja vedenpitävässä pussissa tai purkissa

-kaulaliina tai kauluri

-pitkät alusasut ja varapäällysvaatteet

-kamera, laastareita, rakkolaastareita, ideaaliside, itikkamyrkkyä, aurinkovoidetta, huulirasvaa jne.

 

Kielatuvalla tarvitset oloasun, sisäjalkineet, ulkoiluvarusteet, saunomisvälineet, muistiinpanovälineet + muu tarvittava.

Kielatupa (Giellajohka) sijaitsee Kaamasen ja Karigasniemen kylien puolivälissä, osoite: Karigasniementie 2920, Kaamanen, 99910 Finland.

Olemme Kielatuvalla 4.-8.6., vaeltamassa 8.-12.6.

Kotiinpaluu: Leiriltä palaamme siten, että lähdemme tiistaina 12.6. iltapäivällä ja olemme takaisin Kirkkonummella 13.6. keskiviikkona, aamupäivällä.

 

Harjoitusvaellus- ja perhepäivät 21.-22.4.

Lauantaina olemme keskustan seurakuntatalolla klo 9-16 opiskelun ja pienen harjoitus-vaelluksen merkeissä. Varustus: muistiinpanovälineet, vaellusvarustus eli vaelluskengät / saappaat (lenkkarit eivät riitä), makuupussi, makuualusta, ruokailuvälineet (väh. lautanen, muki ja lusikka), lämmintä vaatetta rinkkaan, sadevarusteet, tulitikut, puukko.

Sunnuntaina aloitamme yhdessä vanhempiesi kanssa klo 11 Kirkkonummen kirkossa. Osallistumme messuun ja jatkamme kirkossa yhteisellä ohjelmalla.

 

Varaa kalenteristasi myös perjantai  15.6. klo 17-18.30. Silloin on rippikuvauksen sekä konfirmaatioon valmistautumisen aika.

KONFIRMAATIO on Kirkkonummen kirkossa lauantaina 16.6.2018 klo 14.

 

Rippikoulumaksu

Rippikoulumaksulinkki lähetetään huoltajalle noin kuukautta ennen leirin alkua. Rippikoulumaksuun on mahdollista anoa alennusta. Anomus tulee toimittaa rippikoulun vastuuhenkilölle hyvissä ajoin, viimeistään kuukautta ennen leirin alkua.

Alennus myönnetään sen perusteella, että perhe on toimeentulotuen tai muun yhteiskunnallisen tukijärjestelmän piirissä. Myös muita erityisiä taloudellisia perusteita voi olla. Anomus tehdään erillisellä lomakkeella.                                  

 

kirkkoherra, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja