Kirkkoherranvaali 2021 (päivitetty 7.9.2021)

Pastori Anna-Maija Kuutti-Manninen on valittu Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi

Kirkkoherran virkaa haki keväällä kuusi henkilöä. Seurakuntaneuvosto päätti kesäkuun kokouksessaan, että tuomiokapitulin lausunnon ja hakemusten perusteella hakijoista Lotta Hatakka, Anna-Maija Kuutti-Manninen ja Tuomo Törmänen kutsutaan seurakuntaneuvoston haastatteluun. Haastatteluun kutsutuista Lotta Hatakka ja Tuomo Törmänen vetivät hakemuksensa pois. Jäljelle jäävät neljä hakijaa olivat vaalikelpoisia prosessin loppuun asti.

Kirkkoherran vaali oli välillinen vaali, mikä tarkoitti sitä, että seurakuntaneuvosto teki päätöksen uudesta kirkkoherrasta. Kirkkoherra valittiin suljetulla lippuäänestyksellä. Anna-Maija Kuutti-Manninen sai suurimman osan äänistä eli 12 ääntä, Elisa Varkemaa kaksi ääntä ja yksi äänestyslippu oli tyhjä. Seurakuntaneuvostossa on 16 seurakuntavaaleissa valittua jäsentä, heistä 15 oli paikalla.

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli antaa viranhoitomääräyksen. Kirkkoherran virkaan asettamisen toimittaa Espoon hiippakunnan piispa myöhemmin sovittuna ajankohtana.

Seurakuntaneuvoston merkitys vaalissa

Kirkkoherranvaali oli välillinen vaali ja päätöksen uudesta kirkkoherrasta teki seurakuntaneuvosto lausunnon ja haastattelun jälkeen. Seurakuntaneuvostossa on 16 vaaleilla valittua luottamushenkilöä. Seurakuntaneuvoston jäsenten yhteystiedot löytyvät luottamushenkilöiden yhteystiedoista.

Ilmakuva Kirkkonummen kirkosta ja lähiseudusta.

Valmistelutyöryhmä

Kirkkoherran vaalin järjestelyjä varten perustettiin keväällä 2021 valmistelutyöryhmä, jossa on jäseninä seurakuntaneuvoston jäseniä Johanna Lumijärvi, Virpi Miettinen, Jaakko Rahja, Leena Riipinen, Päivi Kujasalo, Antero Kukko ja Hannu Nyman sekä tuomiokapitulin asettama vaalin valmistelija, lääninrovasti Kalervo Salo ja seurakunnan tiedottaja Johanna Tilus.

Lisätietoja kirkkoherranvaalista antavat seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Johanna Lumijärvi ja tiedottaja Johanna Tilus. Yhteystiedot löytyvät alempana.

Ota yhteyttä

Yhteisen kirkkovaltuuston, Yhteisen kirkkoneuvoston ja Suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen

Lista I – Sitoutumattomat sekä Kokoomus ja Keskusta