Seurakunnan uutiset

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan ja seurakuntayhtymän uutiset.

Uutislistaukseen

Betlehemin rauhantuli - valon ja rauhan viesti Kirkkonummella

WhatsApp Image 2022-11-26 at 18.12.10.jpeg

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä ja halki Euroopan kulkeva Betlehemin Rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa vuonna 1986. Siitä lähtien itävaltalainen lapsi on noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt sen matkaan maailmalle.

Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteekseen liekin kuljetuksen joulunaikana kirkkoihin, vanhusten palvelutaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä. Rauhan liekillä on paikkansa myös yksittäisten ihmisten kodeissa. Sen viesti ylittää kansallisuuksien, uskontojen ja poliittisten vakaumusten rajat. Liekin vastaanottajan ei tarvitse olla myöskään partiolainen, vilpitön halu vastaanottaa liekin viesti riittää.

Useana vuonna liekki on matkannut partiolaisten saattamana ainakin yli 30 Euroopan maahan sekä lentoyhtiöiden avustuksella Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Suomeen liekki on jo useita vuosia vastaanotettu Ruotsista kiltapartiolaisilta. Liekin meritse Naantaliin kuljettaa Finnlinesin miehistö.

Betlehemin Rauhantuli on lahja, jossa on sisältöä

Betlehemin Rauhantuli lahjoitetaan perinteisesti maailman johtajille ja merkkihenkilöille, kuten kuninkaille ja paaveille. Tukholmassa liekin vastaanottaa kuningas Kaarle XVI Kustaa, joka itsekin on partiolainen. Rauhan viesti on saatettu myös Kosovon sekä Afganistanin rauhanturvaajille ja New Yorkissa 9/11 Ground Zero -paikalle.

Suomessa partiolaiset saattavat Betlehemin Rauhantulen joulukuun aikana myös mm. useisiin seurakuntiin, joiden kanssa partiolippukunnilla on yhteistyötä ja/tai jotka ovat toivoneet saavansa jakaa rauhanlahjan joulunajan tilaisuuksissaan. 

Partiolippukunnat järjestävät tietenkin tapahtumia itsekin. Betlehemin Rauhantulen voi tuoda mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin: lupauksenanto, puurojuhla, joulujuhla, sankarihautavierailu, hiljainen polku, Lucia-juhla, tiernapojat, talviretki, talvileiri... Eri kaupungeissa liekki on päässyt myös osaksi partiolaisten sekä kaupungin/kunnan yhteisiä joulutapahtumia.

Turusta Betlehemin Rauhantuli leviää eri ilmansuuntiin useiden partiopiirien partiolaisten kuljettamana. Kuljettajaverkosto rakentuu vuosi vuodelta laajemmaksi ja liekin viesti saavuttaa yhä useampia! 

Betlehemin rauhantuli Kirkkonummella

Betlehemin Rauhantulen voi hakea itselleen Kirkkonummen keskustasta Pyhän Mikaelin uurnanlehdosta 26.12.2022 asti. Tuli on lyhdyissä kiitoskivellä. Sytytä oma kynttiläsi Betlehemin Rauhantulella ja jaa liekkiä eteenpäin, muista turvallinen tulen kuljetus.

Arkkipiispa Tapio Luoman Rauhanviesti 2022

29.11.2022 12.40