Pyhäinpäivä Kirkkonummella 2020

Pyhäinpäivänä muistellaan edesmenneitä läheisiä. Pyhäinpäivä muistuttaa myös jälleennäkemisen toivosta.

Loka-marraskuussa, vuoden pimeimpään aikaan vietettävä pyhäinpäivä on Suomessa hiljainen ja harras päivä, jolloin omaiset vievät edesmenneiden läheistensä haudoille kynttilöitä, seppeleitä ja kukkia. Kirkoissa pyhäinpäivä on neljänneksi suosituin kirkkValkoisia kynttilöitä palaa pimeässä kirkossa.ovuoden pyhistä.

Pyhäinpäivänä voit käydä  sytyttämässä kynttilän läheisesi haudalle. Jos läheisesi on haudattu muualle, niin voit käydä muistelemassa ja sytyttämässä kynttilän muualle haudattujen muistomerkillä. Näitä on Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkon vieressä, Rajakummun hautausmaalla ja Haapajärven siunauskappelin hautausmaalla.

Pyhäinpäivän iltakirkot

Pyhäinpäivänä järjestetään Kirkkonummella jumalanpalveluksia, joissa muistellaan kuluneen vuoden aikana kuolleita seurakuntalaisia. Kirkkohetket ovat avoimia kaikille, mutta niissä muistellaan viime pyhäinpäivän jälkeen edesmenneitä, joiden nimi luetaan ja heidän muistolleen sytytetään kynttilä.

Tänä vuonna järjestämme kolme eri tilaisuutta, jotta voimme mahdollistaa turvallisen kokoontumisen. Hautaan siunattujen nimet luetaan seuraavan jaottelun mukaisesti:

Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko lauantaina 31.10.

• Klo 18 tilaisuudessa luetaan Kirkkonummella tai muualla hautaan siunattujen nimet, joiden sukunimi alkaa kirjaimella A-M.
  • Klo 19.30 tilaisuudessa luetaan Kirkkonummella tai muualla hautaan siunattujen nimet, joiden sukunimi alkaa kirjaimella N-Ö.

Kirkkonummen kirkon tilaisuuksissa ei lueta Haapajärvellä hautaan siunattuja, sillä heitä varten on oma tilaisuus Haapajärven siunauskappelissa.

Haapajärven siunauskappeli (Lapinkyläntie 421, huom. paikka) lauantaina 31.10.

• Pyhäinpäivän iltamessu klo 18. Tässä jumalanpalveluksessa luetaan vain Haapajärvellä siunattujen seurakuntalaisten nimet ja sytytetään kynttilät heidän muistolleen.

Suosittelemme kaikissa tilaisuuksissa kasvomaskin käyttöä!

Hautausmaapäivystys

Pyhäinpäivänä seurakunnan työntekijöitä on tavattavissa hautausmailla klo 14-16

• Rajakummun hautausmaa

• Pyhän Mikaelin uurnalehto

• Haapajärven hautausmaa

Sytytän kynttilän

Kirkkonummen hautausmailla on myös muistokivi, jonka luona voit sytyttää kynttilän muualla haudattujen läheisten muistoksi:

• Kirkkonummen kirkon hautausmaa

• Rajakummun hautausmaa

• Haapajärven hautausmaa

Lohtuvideo

Sinulle, joka suret, mutta et voi osallistua iltakirkkoihin, olemme tehneet lohtuvideon, joka on julkaistu Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan youtube-kanavalla ja facebook-sivulla. Videossa ei tietosuojan vuoksi lueta hautaan siunattujen nimiä. Videolla haluamme ottaa osaa suruusi rukouksen ja musiikin välityksellä.

Linkki Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan facebook-sivulle.

Linkki Lohtu-videoon youtube-kanavalla.

"Kaipauksen askelissa
suru kauas tähyää.
Muistoissamme kaipaavissa
kiitosmieleen mennyt jää.
Kiitos, Herra, matkasta!
Ole tienä, valona.
Näytä meille määränpäämme,
käsiisi me täällä jäämme."

Virsi 825:3