Päivän Sana 13.12.2017
Olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tuloon asti. Niin maamieskin: kärsivällisesti hän odottaa maan kallista hedelmää kevään ja syksyn sadonkorjuuseen saakka.

Jaak. 5:7

Kirkkoherran vaali Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa

Rovasti Timo Posti on irtisanoutunut Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan kirkkoherran virasta 1.1.2019 alkaen eläkkeelle siirtymisen johdosta.

Kirkkoherran vaali järjestetään vuoden 2018 aikana. Ennen viran julistamista haettavaksi seurakuntaneuvosto selvittää kriteerit, joiden perusteella hakijoiden taidot ja kyvyt arvioidaan suhteessa avoimena olevaan virkaan. Selvitystyötä varten seurakuntaneuvosto on asettanut työryhmän.

Seurakuntaneuvosto päättää lokakuun 2017 aikana myös kirkkoherran vaalitavasta. Nykyisen lainsäädännön mukaan kirkkoherra voidaan valita joko välittömällä tai välillisellä vaalilla. Välittömässä vaalissa seurakunnan jäsenet äänestävät kirkkoherrasta, kun taas välillisessä vaalissa lopullisen valinnan tekee seurakuntaneuvosto. Välillistä vaalia seurakuntaneuvoston tulee anoa tuomiokapitulilta, joka tässä tapauksessa tekee lopullisen päätöksen vaalitavasta.

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa johtava kappalainen Tuula Peura. , tai puh. 0400 844 766.

Julkaistu 18.9.2017 09:36