Haudan kesähoito

Omaiset voivat ostaa Kirkkonummen seurakuntayhtymän hautainhoitorahastolta haudalle kesähoidon.

Kesähoito sisältää kesäkukat ja niiden hoidon.  Reunakivihaudan kesähoito sisältää sorapinnan hoidon.

Kesähoito ei koske omaisten istuttamia kukkia.

Hiekkapintaiselle haudalle voidaan ostaa pelkkä sorapinnan hoito.

Hoitopakettiin on mahdollista liittää myös kanervien istutus.

Rajakummun ja Haapajärven laajennuksen hautojen nurmet ovat seurakuntayhtymän hoidossa.

Kesähoidossa haudan kukkapesään laitetaan muovinen kaukalo kukkia varten. Se estää puiden juuria tunkeutumasta kukkapesään ja helpottaa kastelua. Muoviseen kaukaloon mahtuu kolme kukkaa ja suureen hautaan voidaan laittaa kaksi kaukaloa.

Vuosittaisiin kesähoitorutiineihin kuuluvat: haudan kukkapesän kevät- ja syyskunnostus, kesäkukkien istutus, kastelu, kasvustojen siistiminen, rikkakasvien torjunta ja kasvustojen lannoitus.

Nurmikot ajetaan hautausmailla kahden viikon välein.

HOITOKAUSI

Hautojen hoitokausi on 1.6. – 30.9. ja hoidon voi ostaa 1 tai 5 vuodeksi.

HOITOTARJOUS

Omaisten seurakuntayhtymältä saama hoitotarjous maksetaan 16.5.2018 mennessä ja maksun jälkeen syntyy kesähoitosopimus kesälle 2018 tai hoitosopimus kesille 2018 - 2022 omaisen ja seurakuntayhtymän haudanhoitorahaston välille.

KESÄKUKAT 2018

Kesäkukat istutetaan hautausmaille kesäkuun toisella viikolla ja ne poistetaan syyskuun lopulla.

kesäkukka

Kesäkukat haudalle valitsee seurakuntapuutarhuri. Kesäkukkien valinnassa otetaan huomioon paikalliset olosuhteet ja kukkien sopivuus haudalle.

Käytämme kesällä 2018 haudoilla mm. seuraavia kesäkukkia: Guinean liisa, Verenpisara ja Maisemabegonia

Kuva: Sari Mantila

Haudan peruskunnostus

Omaiset voivat ostaa Kirkkonummen seurakuntayhtymän hautatoimelta haudan peruskunnostuksen.

Peruskunnostus ei sisällä hautakiven tai reunakivien oikaisua tai pesua. Vastuu kivien kunnosta kuuluu omaiselle.

Peruskunnostuksia haudoille tehdään n. 1.5. - 15.10.

Nurmihaudan peruskunnostuksen tarpeen arvioi aina puutarhuri. Kyseeseen voi tulla vajoaman täyttäminen tai huonokuntoisen nurmikon uusiminen.

Sorapintaisen, reunakivellisen haudan kunnostus on hyvä teettää, jos hauta on ollut vuosia vähäisellä hoidolla. Kunnostuksessa pintamateriaali poistetaan riittävän syvältä ja uusitaan. Suodatinkangas estää rikkaruohojen kasvua. Pintamateriaali on seurakuntayhtymän valitsemaa kiviainesta, väri vaihtelee harmaasta punertavaan.