Jumalanpalvelukset

Katso tulevien jumalanpalvelusten ajankohdat tapahtumakalenterista.

Kokoonnumme messuihin säännöllisesti Kirkkonummen keskustan, Masalan ja Veikkolan alueilla.

Kirkkonummen keskustassa on Pyhän Mikaelin kirkko, jossa jumalanpalvelusta vietetään sunnuntaisin klo 10. Masalan taajamassa on Pyhän Matteuksen kirkko, jossa on jumalanpalveluksia pääsääntöisesti kuukauden 1. ja 3. sunnuntaina klo 17.00. Pohjois-Kirkkonummella Veikkolassa on Haapajärven kirkko, jossa jumalanpalvelukset ovat kesäkuukausina klo 12.00. Syys-toukokuussa Veikkolan jumalanpalvelukset ovat Veikkolan seurakuntakodilla paitsi jouluna ja pääsiäisenä, jolloin Haapajärven kirkko on käytössä.

Jumalanpalveluksessa saamme olla yhdessä Jumalan edessä. Kirkkoon voit tulla mistä tahansa elämäntilanteesta surun, kiitoksen tai huolen kera. Messussa yhteinen rukous kantaa meitä kaikkia. Jumala tulee keskellemme Raamatun sanassa ja ehtoollisessa.

Monimuotoiset jumalanpalvelukset

Eri alueiden jumalanpalveluksilla on omia erityispiirteitä. Ne ovat erilaisia musiikiltaan ja muultakin toteutukseltaan.

Jokaisella alueella on kaksi perhemessua kevät- ja syyskaudella. Lapsille suunnattuja Nallekirkkoja järjestetään arki-iltaisin eri alueilla. Keskustassa ja Veikkolassa järjestetään Tuomasmessuja, joista suuri vastuu on seurakuntalaisilla. Keskustan kirkossa on syksyllä ja talvella arki-illan ehtoollishetkiä kerran kuukaudessa. Näiden yhteydessä on mahdollisuus keskusteluun papin kanssa joko ennen messua tai sen jälkeen. Keskustan kirkossa toteutetaan myös Taizé-rukoushetkiä pari kertaa kaudessa.  Masalan kirkossa vietetään aika ajoin kansainvälistä messua (ks. International Church).

Tule mukaan toteuttamaan jumalanpalveluksia

Jokaisessa jumalanpalveluksessa on papin ja kanttorin lisäksi seurakuntalaisia erilaisissa messuavustustehtävissä. Messuavustajat esim. toivottavat messuun tulijat tervetulleiksi, lukevat päivän tekstejä ja esirukousta ja kantavat kolehtia. Ehtoollisavustus on oma erityistehtävänsä. Messuavustajana toimimisesta saat lisätietoa pastori Anna-Maija Kuutti-Manniselta.

Lisätietoa messusta

Anna-Maija  Kuutti-Manninen