Päivän Sana 27.11.2014
Sinun tuomiosi, Herra, ovat oikeat.
Herra, sinä olet Korkein, maailman valtias.

Ps. 97:8-9

Taivas sylissäni

19.12.2011 – äitiyslomalla oleva pastori Johanna Siltala

”Olet toisten kaltainen, lapsi lupauksia, tuotko lapseni nyt toivon maailmaan. Olet aarre sydänten, miten sinut suojelen. Helmassani kantaa itse taivastako saan...”

Nämä taivas sylissäni -laulun sanat ovat tuoneet kyyneleet monta kertaa minun ja monen muun äidin ja naisen silmiin. Samaistumme Marian ajatuksiin, kun hän pieni vauva sylissään pohtii, mitähän hänen pojastaan tulee. Minne kulkevat lapsen askeleet, kun äiti ei enää voi häntä varjella?

Voi, miten haluaisimme loputtomiin suojella pieniämme, sittenkin kun he ovat jo suuria. Kuitenkin tiedämme, että heillä on oma tiensä. He joutuvat tekemään omat virheensä ja yrittävät toteuttaa omat unelmansa, eivätkä ne ole aina samoja unelmia, mitä meillä on heidän varalleen. He astuvat suuriin saappaisiin ja ohittavat meidät monessa asiassa. Heillä on oma elämänsä ja tehtävänsä.

Jeesuksen elämä meni aivan toisin kuin äiti oli toivonut ja suunnitellut. Monet itkut Maria sai poikansa tähden itkeä. Ja kuitenkin Jeesus eli oman elämänsä ja täytti tehtävänsä. Hän toi ylösnousemuksen ilon ja toivon meille kaikille, myös Marialle.

Saamme kasvattaa helmassamme Jumalan poikia ja tyttäriä. Jokaisella heistä on oma elämänsä, jonka alussa saamme heitä kantaa. Lopulta ristimme kätemme ja luottamme, että rukoukset kantavat heitä pieninä ja suurina.

Jouluvalmistelujeni paras hetki oli, kun yksivuotias tyttäreni katsoi kuvaa Mariasta ja Jeesus-lapsesta, vilkaisi sitten minuun ja sanoi: ”Äiti!”

Johanna SIltala

Puhelinkeskus (09) 8050 8200