Hiljaisuuden retriitti

Kaipaatko mahdollisuutta hiljentyä ja levätä?

"Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää." sanoi Jeesus. Mark. 6:31

Hiljaisuus on lempeä olotila, kun sille antaa luvan, joskus se saattaa myös pelottaa.  Kun muut äänet vaimenevat, sinulle jää tilaa kuulostella omaa sisintä. Hiljaisuudessa voit tutkia, miten juuri nyt jaksat ja mitä sinulle kuuluu.

Hiljaisuuden retriitissä ollaan hiljaa yksin ja yhdessä toisten kanssa, Jumalan edessä. Retriitin päiväohjelmaan sisältyy hetkirukouksia, raamatunmietiskelyä, ohjaajan puheenvuoro jostakin teemasta sekä yhteiset ateriat. Retriitissä on myös mahdollisuus varata aika lyhyeen keskusteluun tai rukoukseen ohjaajan kanssa. Tämän lisäksi on mahdollisuus esimerkiksi ulkoilla, lukea, levätä, kirjoittaa ja maalata.

Monet ovat kokeneet kuinka retriitissä akut ovat latautuneet. Hiljentyminen ei kuitenkaan kuulu vain retriittiin. Jokainen voi varata itselleen hiljaisen hetken olemiselle, kuuntelemiselle, lukemiselle tai rukoilemiselle.

Kaunis aamu Räfsön saarella

Syysretriitti

Seuraava hiljaisuuden Retriitti omassa seurakunnassamme on Räfsön saarella päätalossa 26.-28.10. 2018.

Kokoontuminen Motaleffin rannassa (Långholminpolku 25, Porkkalanniemi) perjantaina 26.10 klo 18.00. Palaamme mantereelle sunnuntaina klo 16 mennessä.

Retriitin hinta on 110€. Mukaan mahtuu 11 henkilöä. Kutsumme mukaan erityisesti teitä, jotka ette ole aiemmin olleet retriitissä!

Ohjaajina pastori Johanna Siltala ja teologi/muusikko Lea Kujanpää.

Ilmoittaudu retriittiin tästä linkistä

aikuistyö vapaapäivät ma ja ti

Pappina saan olla mukana seurakuntalaisten elämässä ensi hetkistä loppuun asti: kastejuhlasta hautaan siunaukseen. Rippikoulutyö on tärkeä osa työtäni. Toimin myös Veikkolan alueella ja koordinoin aikuisten toimintaa pienryhmien, parisuhdetyön ja monenlaisten tapahtumien osalta.