Perhejuhlat ja hautajaiset

Jokaisella seurakunnan jäsenellä on oikeus kirkollisiin toimituksiin. Kirkolliset toimitukset ovat pienimuotoisia jumalanpalveluksia, joissa kirkko osallistuu seurakuntansa jäsenten elämän iloihin ja suruihin.

 

Kirkollisten toimitusten ollessa ajankohtaisia lisätietoa saa kirkkoherranvirastosta. Ajan ja paikan sopimisen jälkeen pappi ottaa seurakuntalaisiin yhteyttä noin viikkoa ennen toimitusta. Pappiin voi olla itse yhteydessä myös aikaisemmin.

 

Kirkolliset toimitukset ovat seurakuntalaisille aina maksuttomia.Kaste – ristiäiset

Suurin osa suomalaisista kastetaan vanhan perinteen mukaisesti lapsena. Kuitenkin kaiken ikäiset ihmiset voivat saada kasteen, jos heitä ei aikaisemmin ole kastettu.


Lue lisää


Konfirmaatio

Rippikoulun päätteeksi vietetään konfirmaatiota joko sunnuntain pääjumalanpalveluksessa tai erillisessä konfirmaatiomessussa.


Lue lisää


Avioliittoon vihkiminen – häät

Kirkollinen vihkiminen on kahden kastetun ja rippikoulun käyneen kristityn liittämistä yhteen. Myös seurakunta rukoilee vihittävien puolesta ja siunaa heidän avioliittonsa.


Lue lisää


Kodin siunaaminen

Kodin siunaaminen erillisenä toimituksena on yleistynyt. Se on kirkollinen toimitus, jossa pyydetään Jumalan siunausta perheen tärkeimmälle paikalle, yhteiselle kodille.


Lue lisää


Hautaan siunaaminen – hautajaiset

Jokainen seurakunnan jäsen siunataan hautaan viimeiselle matkalleen.


Lue lisää
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu