Tulevaisuuden kirkko?

Millainen on mielestäsi hyvä kirkko? Mikä tekee kirkosta hyvän? Millainen pitäisi olla tulevaisuuden kirkko?

Jos olet pohtinut tällaisia kysymyksiä edes joskus, niin hyvä juttu. Seuraavaksi kysyn sinulta, että miksipä et toimisi luottamushenkilönä seurakunnassa?

Seurakunta koostuu erilaisista ihmisistä. Sellaisista kuin sinä olet. Tai sellaisista kuin minä olen. Ja monesta muusta sellaisesta ihmistyypistä, jotka ovat erilaisia kuin sinä ja minä. Minusta se on hyvä juttu. Se, että seurakunta on sekalainen seurakunta.

Meitä kuitenkin yhdistää se, että olemme kristittyjä. Meidät seurakunnan jäsenet on kaikki kastettu Kolmiyhteisen Jumalan nimeen. Se meitä yhdistää. Me olemme uskottuja, toivottuja ja rakastettuja. Monet maallisemmat asiat tai meidän mielipiteemme niistä voi meitä erottaa.

Seurakunnan jäsenillä voi olla erilaisia ajatuksia siitä, että miten seurakunnan verotuksen avulla kerättyjä varoja tulisi käyttää vaikkapa diakoniaan, lähetystyöhön, tai lasten ja nuorten toimintaan. Erilaisia mielipiteitä voi olla kiinteistöjen korjauksesta tai niistä luopumisesta. Osassa Suomen evankelis-luterilaisen seurakunnissa kirkkotilat on avattu myös sateenkaaripareille. Siitäkin kirkon jäsenillä on erilaisia mielipiteitä. Seurakuntien metsäomaisuuden avohakkuut tai vaikkapa metsien suojelu? Monenlaisia erilaisia asioita, joista luottamushenkilöt päättävät. Lisäksi luottamushenkilöt pääsevät valitsemaan kirkolliskokouksen maallikkoedustajat. Kirkolliskokoushan on kirkon ylin päättävä elin, vähän niin kuin kirkon eduskunta. Luottamushenkilöitä on jokaisessa Suomen ev.lut. seurakunnassa.

Sinäkin voisit olla yksi heistä. Mitäpä jos lähtisit mukaan ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa?

Sinulla on 15.9.2022 klo 16 asti aikaa asettua ehdokkaaksi. Voit Kirkkonummella valita kolmen eri listan välillä tai perustaa ihan oma valitsijayhdistys. Päätös on sinun!

Ole mukana tekemässä tulevaisuuden kirkkoa!

Johanna Tilus

tiedottaja, pastori

 

Julkaistu 13.9.2022

Seurakuntavaalien logo, jossa teksti: erikoinen, erilainen, ihminen.

Asetu ehdolle sellaisena kuin olet!

Tällä hetkellä (28.6.2022) on tiedossa kolme valitsijayhdistystä. Ota yhteyshenkilöihin yhteyttä ja kysy heiltä tarkemmin millaisia teemoja näillä valitsijayhdistyksillä on, ja millaisiin arvoihin ehdokkaat ovat sitoutuneet.

Avara kirkko -ryhmä (Tulkaa kaikki -liikkeen hengessä) 

Avara kirkko -valitsijayhdistyksestä kirjoitettiin Kirkkonummen sanomissa 11.8.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteyshenkilöt

 • Päivi Kujasalo
  puh. 040 519 4365, 
  paivi.kujasalo@kolumbus.fi
 • Johanna Fleming 
  puh. 050 468 7618, 
  johanna.fleming@kirkkonummi.fi

Avara kirkko -valitsijayhdistys verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkonummen Demarit -lista

Yhteyshenkilö:

 • Pekka Oksanen
  puh. 040 539 2918, pekka.oksanen4@saunalahti.fi

Seurakuntaväki yhdessä -lista

Seurakuntaväki yhdessä -valitsijayhdistyksestä kirjoitettiin Kirkkonummen sanomissa 7.8. (s. 5)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Yhteyshenkilöt

 • Johanna Lumijärvi
  puh. 040 569 0234, johanna.lumijarvi@gmail.com
 • Jaakko Rahja
  puh. 0400 423 871, jaakko.rahja@gmail.com
 • Antti Salonen 
  antti.salonen@kirkkonummi.fi
 • Virpi Miettinen virpi.miettinen@kirkkonummi.fi