Kirpputoreilta saa paljon hyvää – ystäviä ja tavaraa

Kirkkonummen seurakuntien kirpputorit ovat aina olleet kohtaamispaikkoja ja tukeneet kestävää kehitystä. On merkityksellistä, että ihmisillä on Gesterbyssä paikka kohdata toisiaan kahvipöydän ympärillä.

Diakoniatyölle on tärkeää olla mukana työssä, joka tukee kierrätystä, että tavaran matka kaatopaikalle olisi mahdollisimman pitkä ja monivaiheinen. Kirpputorillamme tärkeintä ei ole ollut rahallinen tuotto, vaan olla edullinen ostospaikka.

Kirpputorilahjoituksillaan ihmiset ovat toivoneet voivansa tehdä hyvää. Se on toteutunut hyvin ja tarvitsijat ovat tehneet edullisia löytöjä. On mukava nähdä, miten moni eläkeläinen on tehnyt sieltä hankintoja lapsenlapsilleen. Vapaaehtoiset ovat tehneet lajittelutalkoissa vuosien aikana valtavan työtuntimäärän. He ovat mahdollistaneet kirpputorin toiminnan. Siitä suuri kiitos heille.Vaatteita kierrätykseen

Kevään viimeinen kirpputori on ollut Ulkokirppari Hopeahaka 6:n pihalla. Nyt se päivä on 5.6. Kesällä kirppiksen aukiolo on aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 15-17. Syksyllä kirpputorin tuotot on käytetty diakoniatyön antamiin avustuksiin Kirkkonummella ja kevään tuotot Yhteisvastuukeräykseen.

Vastuullinen elämäntapa on itselleni tärkeää, olen intohimoinen lajittelija. Tulen aina hyvälle tuulelle, kun tapaan ihmisiä lajittelupisteillä tuomassa muovia, metallia ja kaikkea millä on oma lokeronsa. Onneksi se tehdään koko ajan helpommaksi, ja onneksi meitä tämän sortin “heränneitä” on koko ajan enemmän.

Gesterbyn kirpputorin lisäksi seurakunta järjestää myös kirppistapahtumia, jossa ihmiset ovat voineet tulla myymään omia tavaroitaan. Tänä keväänä perinteinen kirppistapahtuma siirtyy kauppakeskus Kirsikkaan (entinen postin tila). Tervetuloa la 11.5. klo 10-13. Myyjät voivat tuoda tavarat jo edellisenä iltana. Edullisia pöytäpaikkoja voi kysyä minulta, p. 0505678623. Kirsikan Yhteisvastuukirppiksellä on myynnissä myös hernerokkaa soppatykistä sekä grillimakkaraa. Hyvien ostosten lisäksi voit myös tutustua seurakunnan uuteen tilaan.

Helvi Vuolasmaa

diakoni