Rippikoulu 2022

Tänä vuonna Kirkkonummen suomalainen seurakunta järjestää seuraavat rippikoulut:  (seurakunnan rippikouluun on kutsuttu 2007 syntyneet nuoret)

Ilmoittautuminen rippikouluun on päättynyt, vapaita paikkoja voi tiedustella rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi.  Ilmoittautumislinkit (oman seurakunnan ja muualle lähtevien) löytyvät sivun alaosasta.

Päiväriparit

• Päiväripari Masala 7.6.-14.6.  Konfirmaatio 19.6. klo 10.
  • Päiväripari Ellen 27.7.-3.8. Konfirmaatio  su 7.8. Klo 10
  • Papinmäen koulun oma rippikoulu, Konfirmaatio 15.5. klo 14

Leirit

• Hiihtolomarippikoulu Siilinjärvellä, kaksi laskettelupäivää Tahkolla 19.2.-25.2. Konfirmaatio 7.5. klo 13
  • Räfsö 1. 5.6.-11.6.  Räfsö 1. Konfirmaatio la 18.6. klo 11
  • Vaellusrippikoulu lapissa 6.6.-15.6. Konfirmaatio la 18.6 klo 15
  • Padasjoki 1. 6.6.-12.6. Konfirmaatio la 18.6. klo 13
  • Padasjoki 2.12.6.-18.6.  Konfirmaatio su 19.6. klo 15
  • Räfsö 2. 17.6-23.6. Konfirmaatio su 3.7. klo 10
  • Räfsö leirikylä 1. 17.6.-23.6.  Konfirmaatio su 3.7. klo 13
  • Räfsö 3. 27.6-3.7. Konfirmaatio la 9.7. klo 12
  • Räfsö 4. Luova ripari 3.7.-9.7. Konfirmaatio su 17.7. klo 13
  • Purjehdusrippikoulu 28.6.-6.7.  Konfirmaatio su 10.7. klo 10.
  • Räfsö 5. 9.7.-15.7. Konfirmaatio la 23.7. klo 12
  • Räfsö 6.15.7.-21.7. Konfirmaatio su 24.7. klo 13 (ryhmässä tilaa)
  • Räfsö 7. 27.7.-2.8. Konfirmaatio 7.8. klo 14
  • Räfsö leirikylä 2. 27.7-2.8. Konfirmaatio la 6.8.klo 12(ryhmässä tilaa)

Tietoa rippikoulusta

Kaikki rippikoulut sisältävät oman ryhmän tapaamisia talven ja kevään aikana. Lisäksi ennen riparijakson alkamista kokoonnutaan yhteen kohti leiriä -päivänä. Tapaamisista ja tarkemmista kellonajoista ilmoitetaan ryhmäkohtaisesti. Riparitapaamiset kuuluvat osaksi noin puoli vuotta kestävää rippikoulukokonaisuutta.

Hiihtolomarippikoulu: Yövymme Siilinjärven leirikeskuksessa ja teemme leirin aikana 2 päivänä retken Tahkolle laskettelemaan. Hissiliput ja mahdolliset välinevuokrat ovat omakustanteisia. Tule nauttimaan hyvästä rippikolutunnelmasta talvisissa maisemissa.

Vaellusripari: Tule retkeilemään Lapin maisemiin vaellusriparille. Varusteiden käyttöä harjoitellaan etukäteen. Keväällä harjoitusvaellus.

Purjehdusripari: Järjestetään Nauvossa ja Saaristomerellä yhteistyössä perinnepurjehdusyhdistys St. Nikolauksen kanssa. Osa leirijaksosta Kirjaisten kurssikeskuksessa, osa saaristomerellä telttaillen. Keväällä harjoituspurjehduspäivä.

Luova ripari: Opimme ja ilmaisemme itseämme musiikin, kuvataiteen, draaman ja kirjallisen ilmaisun keinoin.

Padasjoki: Padasjoen rippileirit järjestetään Särsjärven leirikeskuksessa järven rannalla.

Leireille järjestetään yhteiskuljetus.

Päiväriparit: Päiväripareilla opetus tapahtuu päiväsaikaan Masalan kirkolla (Päiväripari 1) tai Ellenissä (Päiväripari 2), illat jäävät vapaaksi ja yöt vietetään kotona. Sisällöltään päivärippikoulu vastaa leiririppikoulua. Päiväripari on hyvä vaihtoehto, mikäli et halua yöpyä poissa kotoa, harrastuksesi ei mahdollista leirijaksolle osallistumista tai terveydentilasi vuoksi leirijakso on liian kuluttava. Päiväripari on hyvä vaihtoehto sinulle, jos koet olosi mukavammaksi pienemmässä ryhmässä.

Ruokavaliot ja allergiat: Mikäli et ole ilmoittautumisen yhteydessä kertonut ruokavaliotasi ja/tai allergioitasi, ole yhteydessä viimeistään kolme viikkoa ennen leirin alkua leirin ohjaajaan.

Osallistumismaksut: Vaellus- ja purjehdusleirillä osallistumismaksu on 260€, muilla leireillä 180€. Päiväriparin maksu on 50€ ja iltarippikoulun 20€. Maksaminen tapahtuu verkkomaksulinkin kautta, joka lähetetään huoltajalle ennen riparijaksoa. Rippikoulumaksusta on mahdollisuus anoa perheen taloudellisesti tiukan tilanteen vuoksi maksuvapautusta, joka katsotaan tapauskohtaisesti jokaisen perheen kohdalla. Maksuvapautusanomuksia  otetaan vastaan huhtikuun loppuun asti. (Talviryhmien kohdalla vk 2.)

Maksujärjestelyhakemus Hakemuksen voi tulostaa tästä ja se osoitetaan johtavalle diakoniatyöntekijälle Mika Siltalalle, Diakoniatoimisto,Toritie 3, 02400 Kirkkonummi tai sen voi viedä kirkkoherranvirastoon Kirkkotallintie 2. Virasto on avoinna ma-to klo 9-15, pe suljettu.

Ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautuessa täytetään ilmoittautumislomake: rippikoululaisen henkilötiedot, huoltajan tiedot sekä ajallisesti sopivat rippikoulut. Valitse vähintään 5 vaihtoehtoa, joista vähintään 1 tulisi olla muualla kuin Räfsössä. Räfsössä järjestettävät riparit ja erityisesti alkukesän leirit ovat kaikkein toivotuimpia. Emme siksi voi taata kaikkien osalta alkukesän leireille pääsemistä. Toiveita kuunnellaan ja pyritään järjestämään kaikille mahdollinen aika ja paikka.

Lisäksi voit antaa ns. kaverikoodin yhdelle henkilölle, jonka kanssa haluat samaan ryhmään. Huom! Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole merkitystä rippikoulupaikkoja jaettaessa. Saat tiedon omasta ryhmästäsi marraskuun aikana.

Muualla rippikoulun käyvät nuoret

Kerro tietosi tästä linkistä avautuvalla lomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Saat infon kotiseurakuntaan tutustumisesta sekä rippikouluraamatun.

Kehitysvammaisten nuorten rippikoululeiri

järjestetään yhdessä toisten seurakuntien kanssa. Ilmoittautuminen kehitysvammaistyön pastori Sanna Ylä-Jussila, sanna.yla-jussila@eteva.fi, p. 040 304 7834.

Lisätietoja rippikoulusta saat sähköpostitse rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi

Kuva rippikouluryhmästä, joka on kädet ja jalat suorana ringissä toisiinsa nähden. Kuva otettu rippikoulussa.