Ellen Grahn -näytelmä

Kirkkonummen ensimmäisestä diakonissasta kertova näytelmä esitetään syksyllä 2022 Kirkkonummen kirkossa.

Esitysajat:

• Ensi-ilta  la 15.10. klo 15.00
  • 2. esitys su 16.10. klo 15.00
  • 3. esitys la 22.10. klo 19.00
  • 4. esitys su 23.10. klo 15.00

Ellen Grahn, merkittävä nainen Käsikirjoitus ja ohjaus: Liisa Kosonen ”Sisar Ellen oli henkilö, jota ei helposti unohda. Hän oli aina valmis unohtamaan itsensä niiden hyväksi, jotka hänen apuaan tarvitsivat. Hänellä oli hyvä sana kaikille, mutta erityisen huolenpitonsa hän omisti elämän varjopuolella oleville, noille pienimmille. Hänellä oli erinomainen ase, sattuva leikkisana, joka kohotti hänet kaiken pikkumaisuuden yläpuolelle ja teki hänelle mahdolliseksi suhtautua sopuisasti ja ymmärryksellä niihinkin, jotka eivät uskoneet niin kuin hän uskoi.” kuvasi kunnanlääkäri Teddy Biaudet työtoveriaan, Kirkkonummen ensimmäistä diakonissaa Ellen Grahnia, joka asui ja työskenteli Etelä-Kirkkonummella vuodet 1916-1944, evakkoon lähtöön asti.

Kirkkonummen seurakuntien tilaama, puolentoista tunnin mittainen näytelmä; Ellen Grahn, merkittävä nainen,  on kunnianosoitus diakoniatyön 150v-juhlavuodelle. Saamme sen myötä seurata Ellenin vaiheita aina diakonissavihkimyksestä 8.9.1918 alkaen, jossa mukana laitoksen johtaja ja työn kehittäjä Lina Snellman sekä pastori Arthur Palmroth, sen ensimmäinen lääkäri, lääketieteen historian isä Otto E. A. Hjelt sekä diakonissalaitoksen perustaja, Aurora Karamzin ”tuonpuoleisista”. Vieraikseen Ellen sai myös Carl-Gustaf ja Sophie Mannerheimin, joiden kanssa hän oli tekemisissä erityisesti sisällissodan taisteluissa Punaisen Ristin sisarena. Kirkkonummella Ellen oli rakastettu persoona ja mukana monessa, mm. martoissa ja pyhäkoulun opettajana. Hän otti kotiinsa kaksi kasvattilasta vuonna 1930.  Esityksessä on runsaasti musiikkia, jota johtavat kanttorit Pia Innala ja Johanna Salmela. Sooloartisteina kuullaan Ilkka Aaltosta ja Pasi Saarelmaa.  Yleisön toivotaan osallistuvan virsiin ja myös osaan lauluista.

Ellen-näytelmän näyttelijöitä roolipuvustuksessa.

Ellen Grahn, merkittävä nainen

Käsikirjoitus ja ohjaus: Liisa Kosonen

”Sisar Ellen oli henkilö, jota ei helposti unohda. Hän oli aina valmis unohtamaan itsensä niiden hyväksi, jotka hänen apuaan tarvitsivat. Hänellä oli hyvä sana kaikille, mutta erityisen huolenpitonsa hän omisti elämän varjopuolella oleville, noille pienimmille. Hänellä oli erinomainen ase, sattuva leikkisana, joka kohotti hänet kaiken pikkumaisuuden yläpuolelle ja teki hänelle mahdolliseksi suhtautua sopuisasti ja ymmärryksellä niihinkin, jotka eivät uskoneet niin kuin hän uskoi.” kuvasi kunnanlääkäri Teddy Biaudet työtoveriaan, Kirkkonummen ensimmäistä diakonissaa Ellen Grahnia, joka asui ja työskenteli Etelä-Kirkkonummella vuodet 1916-1944, evakkoon lähtöön asti.

Kirkkonummen seurakuntien tilaama, puolentoista tunnin mittainen näytelmä; Ellen Grahn, merkittävä nainen,  on kunnianosoitus diakoniatyön 150v-juhlavuodelle. Saamme sen myötä seurata Ellenin vaiheita aina diakonissavihkimyksestä 8.9.1918 alkaen, jossa mukana laitoksen johtaja ja työn kehittäjä Lina Snellman sekä pastori Arthur Palmroth, sen ensimmäinen lääkäri, lääketieteen historian isä Otto E. A. Hjelt sekä diakonissalaitoksen perustaja, Aurora Karamzin ”tuonpuoleisista”. Vieraikseen Ellen sai myös Carl-Gustaf ja Sophie Mannerheimin, joiden kanssa hän oli tekemisissä erityisesti sisällissodan taisteluissa Punaisen Ristin sisarena. Kirkkonummella Ellen oli rakastettu persoona ja mukana monessa, mm. martoissa ja pyhäkoulun opettajana. Hän otti kotiinsa kaksi kasvattilasta vuonna 1930.  Esityksessä on runsaasti musiikkia, jota johtavat kanttorit Pia Innala ja Johanna Salmela. Sooloartisteina kuullaan Ilkka Aaltosta ja Pasi Saarelmaa.  Yleisön toivotaan osallistuvan virsiin ja myös osaan lauluista.