Itseapuryhmä auttaa elämään tätä päivää

Jokainen meistä kaipaa elämän jakamista turvallisesti luottamuksella toisten kanssa. Joskus elämän vaikeat asiat vaivaavat niin, että elämästä tuntuu katoavan ilo. Krito-ryhmiä eli Kristus-keskeisiä toipumisryhmiä on pidetty jo muutaman vuosikymmenen ajan Suomen seurakunnissa. Ryhmien ohjaajat eivät ole terapia-ammattilaisia vaan koulutettuja vertaisia. Krito on itseapuryhmä, jonka tarkoituksena on auttaa kohtaamaan oman elämän kipeitä asioita ja tulemaan sinuiksi niiden kanssa, jotta voisi vapautua elämään tätä päivää. Ryhmässä ei tavoitella kaikkien ongelmien ratkaisua, vaan se voi olla alku pidemmälle prosessille.

Syksyinen polku

Ryhmä on tarkoitettu tavallisille ihmisille, joilla on menneisyydessään läpi käymättömiä asioita ja jotka ovat halukkaita ottamaan vastuun elämästään ja toipumisestaan. Ryhmässä voi kuulostella tunteita, joita erilaiset asiat meissä herättävät. Niitä on ehkä pidetty piilossa, ei ole uskallettu tuoda aiemmin esiin. Ryhmässä oleminen voi selventää syitä selittämättömään pahaan oloon. Ryhmän aikana saattaa löytyä syitä omaan, itselle epämieluisaankin käytökseen. Löydöt voivat tuoda armollisuutta itseä kohtaan. Vanhat asiat voidaan laittaa pois ja mennä eteenpäin. Krito-ryhmä ei sovellu akuutissa depressiossa tai kriisissä olevalle.

Alkuvuodesta Kirkkonummella Veikkolassa alkaa uusi Krito-ryhmä, joka 11 kertaa maanantai-iltaisin. Ryhmä on ehdottoman luottamuksellinen. Jokaisella on oma aika puhua itsestään kenenkään kommentoimatta, kirjoittaa ajatuksiaan ja kuunnella muita. Jokainen tekee itse työtä itsensä kanssa ja saa tukea ryhmäläisiltä. Ryhmä on kristillinen ja sen aikana rukoillaan, vaikka uskoa tai uskontokuntaan ei ryhmäläiseltä kysytä.

Krito-ryhmä alkaa Veikkolan seurakuntakodilla 7.1.2019 alkaen maanantaisin klo 18 - 20. Ryhmän vetäjinä ovat koulutetut vertaiset Hannele Härkönen ja Anna Vuorela. Ryhmään voi ilmoittautua tästä tai ritva.karikoivu@evl.fi 18.11. mennessä.