Hiljaisuuden kellot -hartaus

Hiljaisuuden kellot -hartaus

Kirkkonummen kirkko

Hiljaisuuden kellot - kelttihenkinen musiikkihartaus

Hiljaisuuden kellot - musiikkihartaus juontaa juurensa Keravan seurakunnan järjestämiin retriittimatkoihin englantilaiselle pyhiinvaellussaarelle Holy Islandille.

Rukoushetken innoittajina ovat paitsi kellot ja harppu myös luonto ja englantilainen pappi David Adam, joka toimi vuosia pappina Holy Islandilla. Hän on luonut ja kerännyt kauniita, maanläheisiä kelttiläisiä rukouksia, joita musiikki rukoushetkessä rytmittää. Rukousten suomennokset ovat Anna-Maija Raittilan.

Hiljaisuuden kellot on hetki, jossa saa hiljentyä vain kuuntelemaan harpun ääniä ja tiukujen ja kellojen helinää. Kellot, soittorasiat ja harpun näppäily sopivat luontoaiheeseen, kellojen soitto taas kirkkoon. Rukoushetkessä kuullan mm. Erkki Melartinin, Elina Rytkösen ja Keijo Puumalaisen sävellyksiä. Osa kappaleista pohjaa kansansävelmiin. Illassa on myös sijaa improvisaatiolle.

Kauniit melodiat ovat "se juttu" niin virsissä kuin hengellisissä lauluissa. Hartaushetkeen on etsitty sellaisia melodioita, jotka sopivat niin luontoon kuin kelttiläisyyteen. Illassa kuullaan hiljaista musiikkia, joka ei häiritse mahtipontisuudellaan vaan antaa mahdollisuuden olla hiljaa, istua, kuunnella, iloita - ihan vain olla.

Hartaushetken toteuttavat Keijo Puumalainen (kellot ja lyömäsoittimet), Roosa Lehtinen (kelttiharppu ja laulu), Eija Repo (piano ja lyömäsoittimet) sekä Tuula Peura (tekstien luku). Tilaisuus kestää noin 40 minuuttia.

Tervetuloa!
  • Musiikki Musiikki