Miten tukea nuoren hyvinvointia?

Kirkkonummen kirjasto Fyyri, Mörne-sali

Syömishäiriökeskuksen asiantuntijat kertovat miten nuorten hyvinvointia voi tukea.

Koronapandemian aikana nuorten syömishäiriöt ovat lisääntyneet ja oireilu vaikeutunut. Syömishäiriökeskuksesta luennoitsija kertoo syömishäiriöistä, tasapainoisesta kehonkuvasta, ja miten nuorta voisi tilanteessa tukea.

Hyvinvointiluento on tarkoitettu nuorten huoltajille, nuorten kanssa työskenteleville, nuorille ja nuorten hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika ja äkkiarvaamattomat sotauutiset ovat vain lisänneet. Yhteisvastuukeräyksellä 2022 autetaan koronapandemian jälkivaikutuksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Maailmanlaajuisten kriisien myötä tuen tarve on kasvanut.

Tilaisuus on kahdessa osassa. Klo 12 alkaa ruotsinkielinen luento ja klo 13 suomenkielinen luento. Kesto noin 45 min. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Voit halutessasi osallistua Yhteisvastuukeräykseen Mobilepaylla nro 51033.

Tilaisuuden järjestävät Kirkkonummen ev.lut. seurakunnat yhdessä Syömishäiriökeskuksen kanssa.

Lisää infoa tilaisuuden sisällöstä:

"Suhde kehoon on tärkeä ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Moni tekijä vaikuttaa oman kehonkuvan kehittymiseen, ja miten hyväksyvä suhde omaan kehoon muodostuu. Kehonkuvaa voi työstää läpi elämän.

Syömishäiriöön liittyy monesti kehonkuvan häiriö, mutta syömishäiriö vaikuttaa myös laajemmin fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen terveyteen. Käymme läpi tavallisia syömishäiriön merkkejä, sekä miten näihin voi puuttua. Suurin osa syömishäiriöön sairastuvista paranee täysin."

• Nuorille Nuorille