Pyhän tanssin piiri

ma 16.5. klo 14.30

Ellen

Tervetuloa pyhän tanssin piiriin!

Pyhä tanssi:
Meditatiivista pyhää tanssia Kirkkonummella

Saksalainen tanssija-koreografi Bernhard Wosien alkoi kehittää nykymuotoista Meditatiivista Pyhää Tanssia 1970-luvulla kirkollisen perinteen ja kansantanssien pohjalta. Hän loi kansatanssien perusmuotoihin uusia koreografioita, joissa oli hengellinen sisältö sekä käytti teemaan sopivia alkuperäisiä tansseja.

Tanssimeditaatio on yksinkertainen ja syvällinen. Tanssien koreografiat ovat lyhyitä ja toistuvat tanssin aikana useaan kertaan. Musiikkina käytetään monipuolisesti klassista ja hengellistä musiikkia, mm virsiä, kansanmusiikkia ja uutta musiikkia niin laulettuna kuin instrumentaalisena.

Meditatiivista Pyhää Tanssia kutsutaan myös kehorukoukseksi. Rukous on henkilökohtaista, hienovaraista ja samalla voimakasta. Se voi olla sanatonta, mutta siinä tanssija on kokonaisvaltaisesti läsnä. Tanssit ovat enimmäkseen piiri- tai ketjutansseja. Siten tanssijalle syntyy myös kokemus yhteisöllisyydestä.

Riitta Aromäki kertoo: Tutustuin tanssimeditaatioon ensimmäisen kerran keväällä 2014. Syksyllä 2019 aloitin kouluttautumisen Meditatiivisen Pyhän Tanssin ohjaajaksi. Kirkkonummella Pyhän Tanssin ryhmä maanantaisin klo 14.30-15.30 Ellenissä, Kirsikan kauppakeskuksen yhteydessä, Saloviuksentie 3

Tervetuloa mukaan!
  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä