Ellen Grahnin elämästä olevaan näytelmään tekijöitä

ti 21.9. kello 18.00 - 20.00
Masalan kirkko ja seurakuntakeskus

Tervetuloa mukaan Ellen Grahnin elämästä kertovaan näytelmään!

Tule mukaan syväsukeltamaan historiaan!

Ellen Grahnista näytelmä Kirkkonummelle.

Moni on varmasti huomannut nimen Olohuonetila Ellen Kirkkonummen seurakuntien ilmoittelussa. Paikka sijaitsee Kauppakeskus Kirsikassa ja se on ollut avoinna jo muutamia vuosia ihmisten tulla, levähtää ja tavata toisiaan. Nimensä tämä paikka on saanut Kirkkonummen 1. diakonissan, Ellen Grahnin mukaan, joka vaikutti pitäjän eteläisessä osassa 100 vuotta sitten.

Nyt on tarkoitus herättää henkiin sekä Ellen Grahn että tuo kuohuva aikakausi, kun hän tuli Kirkkonummelle v. 1916 ensin koesisareksi ja varsinaiseen työhön v. 1919. Hän työskenteli lääkintälottana lääkäri Teddy Biaudet’n alaisuudessa kansalaissodan aikaan Wohlissa ja tuki sen jälkeen täällä kaikkia apua tarvitsevia ja puutteenalaisia, ketään syrjimättä. Eli sinä, jota historia kiinnostaa, tule mukaan elämään todeksi tämä ainutlaatuinen historiamme.

Näytelmään tarvitaan monenikäisiä henkilöitä; sotilaita, lottia, asiakasperheitä... Roolihenkilöistä Friggesbyssä asuneen Ellenin lisäksi voi mainita mm., diakonissalaitoksen johtajan, Lina Snellmannin, Lassilan perheen kasvattilapset Tuulikin ja Liljan ja läheisen työtoverin, tohtori Biaudet’n , joka muistosanoissaan lausui Ellenistä: ”Hänellä oli hyvä sana kaikille, mutta erityisen huolenpitonsa hän omisti elämän varjopuolella oleville, noille pienimmille. Hänellä oli erinomainen ase, sattuva leikkisana, joka kohotti hänet kaiken pikkumaisuuden yläpuolelle.”

Ensimmäinen kokoontuminen on Masalan kirkolla tiistaina 21.9. klo 18! Työ alkaa Elleniin ja hänen aikakauteensa tutustumisella. Harjoitusajat pyritään sovittelemaan mukana olevien aikatauluihin. Näytelmään tulee osioita myös ruotsinkielellä ja sen tuottavat Kirkkonummen seurakunnat.

Käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii allekirjoittanut. Ensi-ilta on 19.3.2022. Lisätietoja: puh. 0400-498374 LIISA KOSONEN

aikuis- ja lähetystyön sihteeri

Aikuis- ja lähetystyönsihteeri