Konsertti, Mustarastas - PERUTTU

Mustarastas
Kirkkonummen kirkko

Mustarastas 25v. juhlakiertueen konsertti

Folk- yhtye Mustarastas täytti viime vuonna 25 vuotta, jolloin myös alkoi yhtyeen juhlakiertue. Keväällä kiertäminen keskeytyi tunnetuista syistä, mutta nyt taas konserttikiertue jatkuu uusin voimin.
Yhtyeen musiikissa soi kansanmusiikille tunnusomaiset akustiset kielisoittimet, haitari, viulu, nyckelharpa, basso ja tinapilli. Myös moniääninen laulu on erittäin vahvaa. Mustarastaalla on vahvasti suomalaiskansallinen sointi, mutta siitä on helppo erottaa myös irlantilaisen kansanmusiikin sävyjä.
Mustarastaan teksteissä usein yhdistyy Suomen kansan luonteen tummat sävyt ja kristillinen traditio, mutta tekstien tunnustuksellisuudesta huolimatta kerronta noudattaa kansanmusiikille ominaista tarinointia ja kieli on myös tyylin mukaista. Sävellykset ja sanoitukset ovat etupäässä Kari Haapalan käsialaa, mutta myös muiden yhtyeen jäsenten kädenjälki on vahvasti edustettuna.
Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 10€ yhteisvastuukeräykselle. Koronatilanteen takia konserttiin voidaan ottaa rajoitettu määrä kuulijoita. Kirkossa istutaan merkityille paikoille, turvavälit huomioiden.

johtava kanttori

Vapaapäivät pe ja la

Masalan aluetyö. Johdettavana olevat musiikkiryhmät: Laulu- ja soitinyhtye Verso, Seurakuntakuoro, Lasten musiikkiryhmä  Tähti, nuorten messubändi.

Huom. konserttivarauskyselyt:  kanttori Mari Sién