Kertokaa se hänelle - Tenorissimon konsertti Isänpäivänä

Kertokaa se hänelle - Tenorissimon konsertti Isänpäivänä Kirkkonummen kirkko

Harvinainen konserttivierailu Kirkkonummella!
Tenorissimo konsertoi Isänpäivänä

Mauno Kuusisto 100 vuotta- konserttikiertue keräsi Tenorissimon konsertteihin v. 2018 huikeat 9000 kuulijaa eri puolilla Suomea. Yleisön suuren suosion vuoksi konsertit jatkuvat vielä vuoden 2019.
Tenorissimo kokoonpanon perustamisesta on kulunut tänä vuonna 10 vuotta. Tenorissimo on pitänyt tänä aikana yli 300 konserttia ja uusin kiertue on saanut nimekseen Mauno Kuusiston tunnetuimman kappaleen "Kertokaa se hänelle". Konsertti on kunnianosoitus Mauno Kuusiston elämäntyölle kun hänen syntymästään tuli kuluneeksi 3.11.2017 sata vuotta. Kuusiston taiteilijaura oli yksi kaikkein pisimmistä, aina 1950- luvulta 1980- luvulle asti. Hänen hivelevän kaunis äänensä on syvällä suomalaisten tunnemuistoissa noilta ajoilta.
Samana vuonna Tenorissimolta ilmestyi äänite "Kertokaa se hänelle", jolle on poimittu kauneimmat Mauno Kuusiston tunnetuksi tekemät laulut yhtenäiseksi kokoelmaksi. Suurin osa levyn lauluista on sovitettu kahden tenorin duoksi. Konsertissa kuullaan mm. seuraavia kappaleita, Anniina, Heijastus, Kertokaa se hänelle, Mun kaunis kotimaani, Palaja Sorrentoon, Volgalaulu, Sunnuntai, Mä oksalla ylimällä, Ave Maria jne. Konsertissa on myös myynnissä uutuuslevy "Kertokaa se hänelle".
Mauno Kuusisto 3.11.1917-29.8.2010
Suomen kansan rakastama tenori Mauno Arnold Kuusisto syntyi 3.11.1917 ja kuoli 29.8.2010 Tampereella. Mauno Kuusisto jäi orvoksi muutaman kuukauden ikäisenä ja varttui isovanhempiensa luona. Lapsuutensa hän asui Tampereella Finlaysonin työläisten talossa ja pääsi teini-ikäisenä Finlaysonille "rasvaripojaksi" öljyämään kutomakoneita. Mauno Kuusisto valmistui Pyynikin vanhan ammattikoulun metallilinjalta. Hänelle tarjottiin kuitenkin mallipuusepän paikkaa Finlaysonilta, missä hän aloitti työt ennen sotia. Hän työskenteli siellä vuoteen 1957 saakka.

Mauno Kuusisto oli merkittävä suomalainen laulaja, joka monipuolisella ohjelmistollaan keräsi kuulijoita yli musiikillisten raja-aitojen ja toimi eri musiikkityylien välisenä sillarakentajana.
Hänen tunnetuin levytyksensä oli italialainen "Dicitencello vuie" (Kertokaa se hänelle), joka vetosi vahvasti kuulijoihin. Sovituksen siihen laati Erkki Melakoski. Muutamaa vuotta aikaisemmin oli kilpailevan levy-yhtiön, Fazerin, tenori Henry Theel levyttänyt saman kappaleen eri suomennoksena ilman menestystä, joten laulu laitettiin Mauno Kuusiston singlen "Heijastus" B-puolelle. Levystä "Kertokaa se hänelle" tuli kaikkien aikojen myydyin suomalainen single (47.000 kpl) ja vuonna 1961 Kuusistosta Suomen ensimmäinen mieslaulaja, joka sai kultalevyn. Kuusisto näytteli Åke Lindmanin ohjaamassa "Kertokaa se hänelle" - 1961 ja "Kun tuomi kukkii" -elokuvassa 1962 yhdessä Tamara Lundin kanssa.

Kuusiston repertuaariin kuuluivat hengelliset laulut, kansanlaulut, laulelmat, operettilaulut, ooppera-aariat ja viihdemusiikki. Iskelmiä hän ei laulanut ja korosti sitä usein haastatteluissaan. Kuusisto oli mielestään kauniiden laulujen laulaja. Uransa aikana Mauno Kuusisto ehti esiintyä tuhansia kertoja. Kotimaan lisäksi hän esiintyi mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Neuvostoliitossa ja Keski-Euroopassa.

Kokoonpanossa esiintyvät tenorit Lasse Riutamaa ja Reijo Ikonen, Ulla-Stina Ikonen, harppu ja kantele. www.tenorissimo.fi
Konsertti on maksullinen, liput 20 €/ 15 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset). Konsertin tuotolla tuetaan kirkon Yhteisvastuukeräystä.

Masalan kirkko ja seurakuntakeskus

Rukouslaulumessu Masalan kirkossa

Tervetuloa rukouslaulumessuun!

Kirkkonummen kirkko

Taize-messu

Tervetuloa hiljentymään, rukoilemaan ja laulamaan Taize-lauluja.

Kirkkonummen kirkko

30-vuotisjuhlakonsertti Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO)

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) pitää yhden 30-vuotisjuhlakonserteistaan Kirkkonummella