Tarinoita laulujen takaa - Major Big Band

Tarinoita laulujen takaa - Major Big Band Keskustan seurakuntatalo

Major Big Band - konsertti Joulun lapsi kampanjan hyväksi

Major Big Band on energinen musiikkiryhmä, joka yhdistää uniikilla tavalla uutta ja vanhaa! Yhtyeelle on leimallista hyödyntää laajoja puhallinsovituksia. Esimerkiksi trumpettien, saksofonien ja huilujen sävyt tuovat musiikkiin niin kaihoisaa elokuvatunnelmaa kuin mukaansatempaavaa retrohenkeä.

Yhtyeen tuotantoon mahtuu tiukkaa gospelia, soulia ja jazzia mutta myös raikasta popia ja koskettavia balladeja. Onpa joukossa omien muusikoidenkin säveltämiä kappaleita.

Keikoilla piisaa svengiä ja rohkeaa soolorevittelyä. Estradin kuitenkin aina onnistuu valloittamaan eloisa ja näyttävä laulukvintetti, jossa kokeneet solistit tulkitsevat vaikkapa energistä afrogospelia tai herkkiä ja koskettavia balladeja.

Yhtye on perustettu Helsingin vapaaseurakunnassa jo 30 vuotta sitten.

Ryhmä on muotoutunut yhteiskristilliseksi, jossa lämminhenkiset soittajat tietävät mitä tekevät. Joukko koostuu ammattiosaajista ja musiikin intohimoisista harrastajista.

Kapellimestarina toimii Ilkka Salmensaari.

Vuotuiseksi perinteeksi on muodostunut joulukonsertti Temppeliaukion kirkossa. Joulukonserteista onkin tullut yhtyeen sesonkiaikaa, jolloin Major Big Band on saanut kaiuttaa joulun svengiä ja sanomaa halki Suomen.

Major Big Bandin äänitteet ovat: "Henkäys taivaan" (2016), "Elämää tulvii" (2015), "Kumbaijaa" (2001), "Kanna mut kotiin" (1996) ja "Ensimmäinen joulu" (1993).

Vapaa pääsy.

Konsertissa kerätään kolehti Joulun lapsi - kampanjan hyväksi.

vapaapäivät to, pe

Keskustan aluetyö.

Johdettavat ryhmät: Nuorisokuoro Merituuli, Seurakuntakuoro ja St. Michael Brass

Kirkkonummen kirkko