Rippikoulut 2021 

Ajankohtaista rippikoulussa (päivitetty 16.1.2021)

Koronatilanteen vuoksi emme valitettavasti pääse tapaamaan kasvotusten ripariryhmien kanssa la 23.1.2021 ja su 24.1.2021. Ripariryhmien ensimmäinen tapaaminen järjestetään kuitenkin etänä Classroomissa Google Meetin kautta samaan kellonaikaan kuin kasvotusten tapaaminen olisi ollut. Tulet saamaan ryhmäsi ohjaajalta ohjeet riparin etätapaamiseen liittyen, seuraathan siis sähköpostiasi.

Valmistaudu etätapaamiseen tulemalla etätapaamiseen paikalle hyvissä ajoin ja varmista, että mikrofonisi toimii. Etätapaaminen on osa rippikouluasi. Jos olet pois etätapaamisesta, saat jälkikäteen ohjeet poissaolon korvaamiseen sekä erilliset tehtävät.

Rippikoulu Kirkkonummella

Rippikouluihin 2021 ilmoittautuminen on päättynyt 8.11.2020 ja tieto rippikouluryhmästä on lähtenyt perheille sähköpostitse ja kirjeitse. Jälkikäteenilmoittautumiset ja ryhmien vaihtamiset on käsitelty 4.12.2020. Tapaat oman ryhmäsi ensimmäisen kerran tammikuun 23. tai 24. päivä. Ryhmän tapaamisaika löytyy ensimmäisestä kirjeestä. 

Unohtuiko rippikouluilmoittautuminen? 

Rippikouluun voi ilmoittautua vielä jälkikäteen, mutta emme voi enää tässä vaiheessa huomioida kaveritoiveita tai tarkkoja leiritoiveita. Suurin osa leireistä on täynnä. Päiväripari 2 -ryhmässä (Ellenin päiväripari) on hyvin tilaa. Mikäli rippikouluilmoittautuminen on unohtunut, ole yhteydessä rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi -osoitteeseen. Saat rippikoulutiimiltä lisätietoja ilmoittautumisen suhteen ja etsimme sinulle riparipaikan.

Kysymyksiä rippikouluun liittyen voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi

Kirkkonummen suomalainen seurakunta järjestää vuonna 2021 seuraavat rippikoulut v. 2006 ja sitä ennen syntyneille nuorille:

Talviripari Muuttunut! Etätapaamisia hiihtolomalla, viikonloppuleiri Räfsössä 30.4-2.5. konfirmaatio la 8.5.2021 klo 13.

Vaellusripari (Lapissa) ma 7.6-ke 16.6. Kohti leiriä -päivän sijaan viikonloppu loppukeväällä 2021. Konfirmaatio su 20.6 klo 12. HUOM! MUUTTUNUT KONFIRMAATIOAIKA!

Päiväripari 1 Masala ti 8.6-ti 15.6 Masalan kirkossa. Kohti leiriä -päivä ma 7.6. Konfirmaatio su 20.6 klo 10.

Päiväripari 2 Ellen ti 8.6-ti 15.6 Ellenissä, kauppakeskus Kirsikassa. Kohti leiriä -päivä ma 7.6. Konfirmaatio su 20.6 klo 14. UUSI RYHMÄ!

Räfsö 1 to 10.6-ke 16.6 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä ke 9.6. Konfirmaatio la 19.6 klo 12.

Räfsö 2 ke 16.6-ti 22.6 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä ti 15.6. Konfirmaatio su 4.7 klo 13.

Räfsö Leirikylä 1 ti 15.6-ma 21.6 Leirikylässä. Kohti leiriä -päivä ma 14.6. Konfirmaatio su 4.7 klo 10.

Räfsö 3 ti 29.6-ma 5.7 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä ma 28.6. Konfirmaatio la 10.7 klo 12.

Purjehdusripari ti 29.6.-to 8.7. Harjoituspurjehduspäivä Toukokuussa. Konfirmaatio su 11.7 klo 13.

Koivikko (Ikaalisissa) ma 5.7-su 11.7. Kohti leiriä -päivä su 4.7. Konfirmaatio su 18.7 klo 13.

Suomenlinna 1 (Helsingissä) ti 6.7-ma 12.7. Kohti leiriä -päivä ma 5.7. Konfirmaatio su 18.7 klo 10.

Räfsö 4 ma 12.7-su 18.7 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä su 11.7. Konfirmaatio su 25.7 klo 13.

Suomenlinna 2 (Helsingissä) ma 12.7-su 18.7. Kohti leiriä -päivä su 11.7. Konfirmaatio su 25.7 klo 10.

Räfsö 5 su 18.7-la 24.7 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä la 17.7. Konfirmaatio su 1.8 klo 13.

Räfsö 6 la 24.7-pe 30.7 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä pe 23.7. Konfirmaatio la 7.8 klo 12.

Räfsö 7 pe 30.7-to 5.8 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä to 29.7. Konfirmaatio su 8.8 klo 13.

Kaikki konfirmaatiot järjestetään Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa.

Tietoa rippikoulusta

Kaikki rippikoulut sisältävät oman ryhmän tapaamisia talven ja kevään aikana. Lisäksi ennen riparijakson alkamista kokoonnutaan yhteen kohti leiriä -päivänä, jonka löydät leirin/päivärippikoulun ajankohdan yhteydestä. Tapaamisista ja tarkemmista kellonajoista ilmoitetaan ryhmäkohtaisesti hyvissä ajoin. Rippikoulu käydään vain kerran elämässä ja riparitapaamiset kuuluvat osaksi noin puoli vuotta kestävää rippikoulukokonaisuutta. Huom! Talviripari tapaa ensimmäisen kerran jo joulukuussa 2020.

Talviripari: Koe talvinen ripariviikko Tahkolla, Siilinjärvellä. Luvassa on talvista liikuntaa ja laskettelua. Viikon aikana käydään laskettelemassa Tahkolla 2 kertaa. Huom! Mikäli nuori laskettelee, hissiliput- ja mahdolliset välinevuokrat ovat omakustanteisia.

Vaellusripari: Tule retkeilemään Lapin maisemiin vaellusriparille. Varusteiden käyttöä harjoitellaan etukäteen. Huom! Kohti leiriä -päivän sijaan loppukeväällä 2021 järjestetään viikonlopputapaaminen, jossa harjoitellaan retkeilyä.

Purjehdusripari: Nauvossa ja Saaristomerellä yhteistyössä perinnepurjehdusyhdistys St. Nikolauksen kanssa järjestettävällä riparilla pääset purjehtimaan. Ryhmään mahtuu 16 leiriläistä. Ei edellytä aikaisempaa kokemusta purjehtimisesta!

Suomenlinna 1 ja 2: Suomenlinnan riparit vietetään merellisissä maisemissa Suomenlinnassa, Helsingissä. Yövymme Suomenlinnassa Hostel Suomenlinnassa, joka on meillä yksityiskäytössä riparin ajan.

Koivikko: Koivikon rippileiri järjestetään vehreissä maisemisessa Ikaalisissa, Koivikon leirikeskuksessa. Leirikeskuksen majoitusrakennus on uusi ja pääset viettämään ripariviikkoa Kyrösjärven rannalla.

Päiväriparit: Päiväripareilla opetus tapahtuu päiväsaikaan Masalan kirkolla (Päiväripari 1) tai Ellenissä (Päiväripari 2), illat jäävät vapaaksi ja yöt vietetään kotona. Sisällöltään päivärippikoulu vastaa leiririppikoulua. Päiväripari on hyvä vaihtoehto, mikäli et halua yöpyä poissa kotoa, harrastuksesi ei mahdollista leirijaksolle osallistumista tai terveydentilasi vuoksi leirijakso on liian kuluttava. Päiväripari on hyvä vaihtoehto sinulle, jos koet olosi mukavammaksi pienemmässä ryhmässä.

Ruokavaliota ja allergioita kysytään ilmoittautumislomakkeen yhteydessä. Mikäli et ole ilmoittautumisen yhteydessä kertonut ruokavaliotasi ja/tai allergioitasi, ole yhteydessä viimeistään kolme viikkoa ennen leirin alkua leirin ohjaajaan. Mikäli emme ole saaneet tätä tietoa kolme viikkoa ennen leirille lähtöä, niin emme voi huomioida erityisruokavalioita ja allergioita.

Osallistumismaksut ovat vaellus- ja purjehdusleirillä 260 e, muilla leireillä 180 e. Päiväripari 50 e ja Leirikylä 2 -ripari 100 e. Maksaminen tapahtuu verkkomaksulinkin kautta, joka lähetetään huoltajalle noin kuukautta ennen riparijaksoa.

Maksujärjestely rippikoulumaksun osalta: Perheen taloudellisen tilanteen vuoksi osallistumismaksun maksuaikataulusta tai osallistumismaksun kohtuullistamisesta on mahdollisuus neuvotella. ​Anomukset käsittelee johtava diakoniatyöntekijä Mika Siltala ja hän on tarvittaessa teihin yhteydessä.​​Maksujärjestely myönnetään sen perusteella, että perhe on toimeentulotuen tai muun yhteiskunnallisen tukijärjestelmän piirissä. Myös muita erityisiä taloudellisia perusteita voi olla. Anomus tehdään erillisellä lomakkeella. Voit tulostaa sen tästä (Maksujärjestelylomake, pdf-tiedosto.Linkki avautuu uudessa välilehdessä) Anomuksen voi lähettää Mika Siltalalle myös sähköpostitse etunimi.sukunimi@evl.fi -osoitteeseen.

Maksuvapautusanomuksia otetaan vastaan huhtikuun loppuun asti. Talviriparin kohdalla maksuvapautusanomusten tulee olla perillä viimeistään viikolla 2. Ainoastaan poikkeustapauksissa otamme vastaan myöhemmin saapuneet hakemukset.

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja rippikouluistamme löydät seurakunnan kotisivuilta "Rippikoulu 2021" otsikon alta. Sivulta löytyvät myös yleisimmät kysytyt kysymykset ja vastaukset ripareihin liittyen sekä muualla rippikoulunsa suorittavien ohjeet.

Mikäli sinulla on kysyttävää rippikouluun liittyen, voit laittaa osoitteeseen rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi sähköpostia. Viesteihin vastaavat rippikoulutiimiin kuuluvat, nimetyt työntekijät.

Kehitysvammaisten nuorten rippikoulusta saa tarvittaessa tietoa vt. diakoniatyöntekijältä/lastenohjaajalta Katri Hiir-Salakalta, p. 040 841 2418.


Muualla rippikouluun osallistuvat​

Päivitetty 5.2.2021

Koska koronatilanne ei vieläkään ole muuttunut ja kokoontuminen rajoitusten vuoksi on ollut vaikeaa,  niin suunnittelimme teitä varten seuraavanlaista yhteistä kokoontumista.

Kutsumme teidät yhteiseen messuun su 7.3 klo 10.00 keskustan kirkkoon, rajoitusten mahdollisesti muuttuessa tapaamme paikan päällä tai striimauksen kautta. Saatte tästä lähempänä tarkempaa infoa sekä tehtäviä messuun liittyen.

Kutsumme teidät myös Teams -kokoukseen samana päivänä klo 14- 15.30.

Saatte sähköpostiin linkin tähän kokoukseen. Tässä tapaamisessa saatte tarkempaa tietoa ennakkojakson toteuttamisesta ja voitte kysyä mieltä askarruttavia asioita.

 

Toimi näin:

1. Lähetä sähköpostia osoitteeseen rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi ja kerro muualla rippikoulun suorittamisesta. Kirjoita viestiisi nuoren nimi, yhteystiedot sekä ripari, jolle nuori on osallistumassa. Rippikoulutiimi vastaa viestiisi.

2. Saat kotiseurakunnastasi ripariraamatun. Raamatun voit hakea Kirkkonummen keskustasta, kirkkoherranvirastosta (Seurakunnantie 1) arkisin viraston aukioloaikoina. Raamatun lisäksi voit hakea samasta paikasta riparipassin, mikäli suoritat rippikouluun kuuluvan ennakkojakson Kirkkonummella. Raamattuja on saatavissa myös Masalan kirkolta ja Veikkolan seurakuntakodilta messujen yhteydessä, kun kirkko on avoinna. Ripariraamatun voi hakea nuori tai hänen huoltajansa. 

3. Rippikouluun kuuluu ennakkojakson suorittaminen ennen rippikoululeiriä. Mikäli menet riparille esimerkiksi Kirkkonummen ympäryskuntiin, suosittelemme sinulle osallistumista oman rippikouluryhmäsi ennakkotapaamisiin ja messukäynteihin. Näin tutustut oman ryhmäsi kanssa alusta asti. Ohjeet ennakkojakson suorittamisesta saat siitä seurakunnasta, jossa suoritat rippikoulun.

Mikäli menet rippileirille kauemmaksi, järjestön riparille tai yhteistä ennakkojaksoa ei ripariryhmällesi ole, voit suorittaa ennakkojakson Kirkkonummella. Kirkkonummella ennakkojakson suorittamiseen on kuulunut neljän merkinnän kerääminen riparipassiin. Merkinnän saat messuista, kirkollisista toimituksista (kaste, häät, hautajaiset) ja yhden merkinnän voi kerätä esimerkiksi nuortenillasta. Kun saat riparipassin täyteen, voit olla yhteydessä rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi -osoitteeseen. Saat seurakunnasta todistuksen rippikoulun ennakkojakson suorittamisesta, kun riparipassi on täynnä. Mikäli riparisi järjestävä seurakunta/järjestö pyytää kotiseurakuntaasi täyttämään ja allekirjoittamaan todistuksen ennakkojakson suorittamisesta, hoituu se myös tuon sähköpostin kautta.

Huom! Mikäli suoritat riparin ennakkojakson Kirkkonummella, seuraathan koronatilanteeseen liittyvää ilmoittelua ja sen mahdollisesti tuomia muutoksia seurakunnan toimintaan.  Tällä hetkellä merkintöjen kerääminen jumalanpalveluksista ei ole mahdollista, koska voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset toteutetaan ainoastaan striimattuna. Löydät ajantasaisen tiedon seurakunnan toiminnasta ja kokoontumisrajoituksista kotisivuiltamme.

Koska koronatilanne ei vieläkään ole muuttunut ja kokoontuminen rajoitusten vuoksi on ollut vaikeaa,  niin suunnittelimme teitä varten seuraavanlaista yhteistä kokoontumista.

 

Kutsumme teidät yhteiseen messuun su 7.3 klo 10.00 keskustan kirkkoon, rajoitusten mahdollisesti muuttuessa tapaamme paikan päällä tai striimauksen kautta. Saatte tästä lähempänä tarkempaa infoa sekä tehtäviä messuun liittyen.

Kutsumme teidät myös Teams -kokoukseen samana päivänä klo 14- 15.30.

Saatte sähköpostiin linkin tähän kokoukseen. Tässä tapaamisessa saatte tarkempaa tietoa ennakkojakson toteuttamisesta ja voitte kysyä mieltä askarruttavia asioita.

 

Jos sinulla on kysyttävää muualla rippikoulun suorittamiseen liittyen, ota meihin yhteyttä: rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi
 

YouTube-video
YouTube-video