Rippikoulut 2021 

Ajankohtaista rippikoulussa (päivitetty 5.5.2021)

Koronatilanteen vuoksi emme valitettavasti pääse vielä keväällä tapaamaan kasvotusten ripariryhmien kanssa vaan ensimmäiset ryhmän tapaamiset on toteutettu ja toteutetaan etätapaamisina.  

Valmistaudu etätapaamiseen tulemalla etätapaamiseen paikalle hyvissä ajoin ja varmista, että mikrofonisi toimii. Etätapaaminen on osa rippikouluasi. Jos olet pois etätapaamisesta, saat jälkikäteen ohjeet poissaolon korvaamiseen sekä erilliset tehtävät.

Kesän suhteen olemme varovaisen toiveikkaita ja toivomme, että leirit voisivat toteutua suunnitelmien mukaan.

Kirkkonummen suomalainen seurakunta järjestää vuonna 2021 seuraavat rippikoulut v. 2006 ja sitä ennen syntyneille nuorille:

Talviripari Muuttunut! Etätapaamisia hiihtolomalla, leirijakso Räfsössä 7-9.6. Konfirmaatio su 13.6. 2021 klo 13.

Vaellusripari (Lapissa) ma 7.6-ke 16.6. Kohti leiriä -päivän sijaan viikonloppu loppukeväällä 2021. Konfirmaatio su 20.6 klo 12. HUOM! MUUTTUNUT KONFIRMAATIOAIKA!

Päiväripari 1 Masala ti 8.6-ti 15.6 Masalan kirkossa. Kohti leiriä -päivä ma 7.6. Konfirmaatio su 20.6 klo 10.

Päiväripari 2 Ellen ti 8.6-ti 15.6 Ellenissä, kauppakeskus Kirsikassa. Kohti leiriä -päivä ma 7.6. Konfirmaatio su 20.6 klo 14. UUSI RYHMÄ!

Räfsö 1 to 10.6-ke 16.6 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä ke 9.6. Konfirmaatio la 19.6 klo 12.

Räfsö 2 ke 16.6-ti 22.6 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä ti 15.6. Konfirmaatio su 4.7 klo 13.

Räfsö Leirikylä 1 ti 15.6-ma 21.6 Leirikylässä. Kohti leiriä -päivä ma 14.6. Konfirmaatio su 4.7 klo 10.

Räfsö 3 ti 29.6-ma 5.7 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä ma 28.6. Konfirmaatio la 10.7 klo 12.

Purjehdusripari ti 29.6.-to 8.7. Harjoituspurjehduspäivä Toukokuussa. Konfirmaatio su 11.7 klo 13.

Koivikko (Ikaalisissa) ma 5.7-su 11.7. Kohti leiriä -päivä su 4.7. Konfirmaatio su 18.7 klo 13.

MUUTOS! Suomenlinna 1 ryhmän ajankohta ja paikka on muuttunut. 

Leiri pidetään Räfsön leirikylässä 29.6.-5.7. Konfirmaatio su 18.7 klo 10.

Räfsö 4 ma 12.7-su 18.7 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä su 11.7. Konfirmaatio su 25.7 klo 13.

Porvoon Poukama (entinen Suomenlinna 2)) ma 12.7-su 18.7. Kohti leiriä -päivä su 11.7. Konfirmaatio su 25.7 klo 10.

Räfsö 5 su 18.7-la 24.7 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä la 17.7. Konfirmaatio su 1.8 klo 13.

Räfsö 6 la 24.7-pe 30.7 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä pe 23.7. Konfirmaatio la 7.8 klo 12.

Räfsö 7 pe 30.7-to 5.8 Päätalossa. Kohti leiriä -päivä to 29.7. Konfirmaatio su 8.8 klo 13.

Kaikki konfirmaatiot järjestetään Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa.

Tietoa rippikoulusta

Kaikki rippikoulut sisältävät oman ryhmän tapaamisia talven ja kevään aikana. Lisäksi ennen riparijakson alkamista kokoonnutaan yhteen kohti leiriä -päivänä, jonka löydät leirin/päivärippikoulun ajankohdan yhteydestä. Tapaamisista ja tarkemmista kellonajoista ilmoitetaan ryhmäkohtaisesti hyvissä ajoin. Rippikoulu käydään vain kerran elämässä ja riparitapaamiset kuuluvat osaksi noin puoli vuotta kestävää rippikoulukokonaisuutta. Huom! Talviripari tapaa ensimmäisen kerran jo joulukuussa 2020.

Vaellusripari: Tule retkeilemään Lapin maisemiin vaellusriparille. Varusteiden käyttöä harjoitellaan etukäteen. Huom! Kohti leiriä -päivän sijaan loppukeväällä 2021 järjestetään viikonlopputapaaminen, jossa harjoitellaan retkeilyä.

Purjehdusripari: Nauvossa ja Saaristomerellä yhteistyössä perinnepurjehdusyhdistys St. Nikolauksen kanssa järjestettävällä riparilla pääset purjehtimaan. Ryhmään mahtuu 16 leiriläistä. Ei edellytä aikaisempaa kokemusta purjehtimisesta!

Suomenlinna 1 ja 2: Suomenlinnan riparit vietetään merellisissä maisemissa Suomenlinnassa, Helsingissä. Yövymme Suomenlinnassa Hostel Suomenlinnassa, joka on meillä yksityiskäytössä riparin ajan.

Koivikko: Koivikon rippileiri järjestetään vehreissä maisemisessa Ikaalisissa, Koivikon leirikeskuksessa. Leirikeskuksen majoitusrakennus on uusi ja pääset viettämään ripariviikkoa Kyrösjärven rannalla.

Päiväriparit: Päiväripareilla opetus tapahtuu päiväsaikaan Masalan kirkolla (Päiväripari 1) tai Ellenissä (Päiväripari 2), illat jäävät vapaaksi ja yöt vietetään kotona. Sisällöltään päivärippikoulu vastaa leiririppikoulua. Päiväripari on hyvä vaihtoehto, mikäli et halua yöpyä poissa kotoa, harrastuksesi ei mahdollista leirijaksolle osallistumista tai terveydentilasi vuoksi leirijakso on liian kuluttava. Päiväripari on hyvä vaihtoehto sinulle, jos koet olosi mukavammaksi pienemmässä ryhmässä.

Ruokavaliota ja allergioita kysytään ilmoittautumislomakkeen yhteydessä. Mikäli et ole ilmoittautumisen yhteydessä kertonut ruokavaliotasi ja/tai allergioitasi, ole yhteydessä viimeistään kolme viikkoa ennen leirin alkua leirin ohjaajaan. Mikäli emme ole saaneet tätä tietoa kolme viikkoa ennen leirille lähtöä, niin emme voi huomioida erityisruokavalioita ja allergioita.

Osallistumismaksut ovat vaellus- ja purjehdusleirillä 260 e, muilla leireillä 180 e. Päiväripari 50 e ja Leirikylä 2 -ripari 100 e. Maksaminen tapahtuu verkkomaksulinkin kautta, joka lähetetään huoltajalle noin kuukautta ennen riparijaksoa.

Maksujärjestely rippikoulumaksun osalta: Perheen taloudellisen tilanteen vuoksi osallistumismaksun maksuaikataulusta tai osallistumismaksun kohtuullistamisesta on mahdollisuus neuvotella. ​Anomukset käsittelee johtava diakoniatyöntekijä Mika Siltala ja hän on tarvittaessa teihin yhteydessä.​​Maksujärjestely myönnetään sen perusteella, että perhe on toimeentulotuen tai muun yhteiskunnallisen tukijärjestelmän piirissä. Myös muita erityisiä taloudellisia perusteita voi olla. Anomus tehdään erillisellä lomakkeella. Voit tulostaa sen tästä (Maksujärjestelylomake, pdf-tiedosto.Linkki avautuu uudessa välilehdessä) Anomuksen voi lähettää Mika Siltalalle myös sähköpostitse etunimi.sukunimi@evl.fi -osoitteeseen.

Maksuvapautusanomuksia otetaan vastaan huhtikuun loppuun asti. Talviriparin kohdalla maksuvapautusanomusten tulee olla perillä viimeistään viikolla 2. Ainoastaan poikkeustapauksissa otamme vastaan myöhemmin saapuneet hakemukset.

Lisätietoa ilmoittautumisesta ja rippikouluistamme löydät seurakunnan kotisivuilta "Rippikoulu 2021" otsikon alta. Sivulta löytyvät myös yleisimmät kysytyt kysymykset ja vastaukset ripareihin liittyen sekä muualla rippikoulunsa suorittavien ohjeet.

Mikäli sinulla on kysyttävää rippikouluun liittyen, voit laittaa osoitteeseen rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi sähköpostia. Viesteihin vastaavat rippikoulutiimiin kuuluvat, nimetyt työntekijät.

Kehitysvammaisten nuorten rippikoulusta saa tarvittaessa tietoa vt. diakoniatyöntekijältä/lastenohjaajalta Katri Hiir-Salakalta, p. 040 841 2418.


Muualla rippikouluun osallistuvat​

Huom. alempana päivitetyt (3.5.2021) ennakkojakson tehtävät

Toimi näin:

1. Lähetä sähköpostia osoitteeseen rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi ja kerro muualla rippikoulun suorittamisesta. Kirjoita viestiisi nuoren nimi, yhteystiedot sekä ripari, jolle nuori on osallistumassa. Rippikoulutiimi vastaa viestiisi.

2. Saat kotiseurakunnastasi ripariraamatun. Raamatun voit hakea Kirkkonummen keskustasta, kirkkoherranvirastosta,Kirkkotallintie 2 arkisin viraston aukioloaikoina Ma-to klo 9-15, pe suljettu. Raamatun lisäksi voit hakea samasta paikasta riparipassin, mikäli suoritat rippikouluun kuuluvan ennakkojakson Kirkkonummella. Raamattuja on saatavissa myös Masalan kirkolta ja Veikkolan seurakuntakodilta messujen yhteydessä, kun kirkko on avoinna. Ripariraamatun voi hakea nuori tai hänen huoltajansa. 

3. Rippikouluun kuuluu ennakkojakson suorittaminen ennen rippikoululeiriä. Mikäli menet riparille esimerkiksi Kirkkonummen ympäryskuntiin, suosittelemme sinulle osallistumista oman rippikouluryhmäsi ennakkotapaamisiin ja messukäynteihin. Näin tutustut oman ryhmäsi kanssa alusta asti. Ohjeet ennakkojakson suorittamisesta saat siitä seurakunnasta, jossa suoritat rippikoulun.

Mikäli menet rippileirille kauemmaksi, järjestön riparille tai yhteistä ennakkojaksoa ei ripariryhmällesi ole, voit suorittaa ennakkojakson Kirkkonummella.

Tällä hetkellä  ensi-infossa kerrottujen merkintöjen (3 messukäyntiä + muu kirkollinen toimistus tai messu) kerääminen jumalanpalveluksista ei ole mahdollista, koska voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi jumalanpalvelukset toteutetaan ainoastaan striimattuna.

Kirkkonummella ennakkojakson suorittamiseen tarvittavat tehtävät kevät 2021:

 1. 7.3 Riparihenkinen messu ja tehtävät

 2. 26.3  Nuorten iltakirkko ja tehtävät

 3. 3.4    Pääsiäisyön hartaus ja tehtävät 

Jumalanpalvelukset ovat tällä hetkellä katsottavissa linkin kautta. Linkki lähetetään sähköpostitse nuorille. 

Huhti-toukokuun tehtävät

     1. Kaste

     2. Elämänkaari

     3. Seurakunta tutuksi powerpoint diat ja tehtävä dioihin liittyen

Kaikki tehtävät palautetaan tehtyinä osoitteeseen rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi viimeistään su 6.6.2021 mennessä. Niitä kannattaa lähettää sitä mukaan, kun olet saanut niitä tehtyä.

Kun kaikki kuusi tehtävää on tehty ja lähetetty yllä olevaan osoitteeseen. Lähetämme  todistuksen seurakuntaan tutustumisjaksosta. Tämä todistus viedään omalle leirille mukaan.

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä: rippikoulu.kirkkonummi@evl.fi
 

YouTube-video
YouTube-video