Tervetuloa Räfsö 7 -riparille!

Rippikouluryhmäsi on Räfsö 7. Rippikoulu on kokonaisuus, johon sisältyy tapaamisia ennen leirijaksoa, Kohti leiriä -päivä sekä leirijakso. Kaikki tapaamiset ovat osa rippikoulun opetusta ja läsnäolo tapaamisissa on tärkeää. Mikäli et pääse mukaan johonkin tapaamiseen, ole etukäteen yhteydessä oman ryhmäsi ohjaajaan. Ohjaaja sopii kanssasi poissaolon korvaamisesta.

1. tapaaminen: la 25.1. klo 16.45–19 keskustan kirkossa (Pyhän Mikaelin kirkko). Tapahtumassa ovat mukana kaikki vuoden 2020 rippikouluryhmät. Tapahtumassa saat paljon infoa rippikoulusta sekä Raamatun ja riparipassin.
2. tapaaminen: ke 11.3 klo 17.30–19.30 Kirkkonummen keskustassa seurakuntatalolla (Seurakunnantie 1).
3. tapaaminen: su 5.4 klo 9.45–13.30 riparin perhepäivä. Tapaamme rippikoululaisten kanssa 9.45 keskustan kirkossa ja olemme yhdessä messussa. Messun jälkeen jatkamme rippikoululaisten kanssa suoraan läheiselle seurakuntatalolle (Seurakunnantie 1). Vanhemmat saapuvat perhepäivään seurakuntatalolle klo 12. Tapaamisessa keskustelemme tärkeistä rippikouluun ja leirijaksoon liittyvistä asioista, joten ainakin toisen huoltajan olisi hyvä olla paikalla. Perhepäivä päättyy klo 13.30.

Räfsö 7 rippikoulun muuttunut toteutus vuonna 2020

Etätapaamiset 2 kpl olivat toukokuussa.

31.7 mennessä etätehtävien palautus. Etätehtävät saa palauttaa jo aiemminkin kevään ja kesän aikana. Mikäli sinulla on poissaoloja kevään tapaamisista, muistathan palauttaa poissaolon korvaavat tehtävät.​​

Ennen leiriä olevat lähitapaamiset: Syksyn arki-iltojen tapaamiset ovat ti 29.9 klo 17.00-19.30 Ellenissä (Kirkkonummen keskustassa, kauppakeskus Kirsikassa) ja ke 30.9 klo 17.00-19.30 Masalan kirkolla (Tinantie 4). Ke 30.9 tapaamisen yhteydessä vietämme vanhempaintapaamista Masalan kirkolla. Vanhempaintapaamisessa käymme läpi ripariin liittyviä asioita yhdessä. Rippikoululaiset tulevat ke 30.9 paikalle klo 17 ja huoltajat klo 18.30. Ilta päättyy rippikoululaisten ja huoltajien osalta klo 19.30. Halutessasi voit jäädä klo 19.30 alkaen keskustelemaan rippikouluryhmän ohjaajien kanssa, mikäli haluat jutella kahden kesken

Leirijakso: Räfsö 7, 2-4.10. Räfsön päätalossa, Leirikeskus Räfsö, Räfsön saarella. Saat leirikirjeen lähempänä leirijaksoa postitse/sähköpostitse.

Konfirmaatioharjoitukset ja valokuvaus: Pe 9.10 klo 17-19. Paikka Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko, Tallinmäki 1, 02400 Kirkkonummi. Konfirmaatioharjoitukset ovat lähellä konfirmaatiopäivää ja harjoitusten yhteydessä järjestetään konfirmaatiokuvaus.

Konfirmaatiojuhla: lauantaina la 10.10 klo 12 Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko, Tallinmäki 1, 02400 Kirkkonummi. Rippikoululaiset kokoontuvat kirkolle etukäteen noin 30 min aiemmin, jotta ehdimme valmistautua konfirmaatiomessuun. Konfirmaation kesto kokonaisuudessaan todistusten jakamisineen on n.1,5 tuntia. Messun lopuksi jaamme rippikoululaisille todistukset ja nuoresta voi ottaa valokuvia kirkolla alba päällä. Todistusten jaon jälkeen rippikoululainen pääsee jatkamaan juhlapäivää läheisten kanssa.​​

Ohjaajina rippikoulussasi toimivat diakoniatyöntekijä Mika Siltala, kanttori Mari Sirén sekä rippikoulu- ja nuorisopastori Emilia Turpeinen. Ryhmänohjaajina toimivat isoset. Heihin tutustut tapaamisissa kevään aikana.

Kaikki rippikouluinfot lähetetään postitse sekä sähköpostitse. Lisäksi löydät leiriin liittyvät asiakirjat (infot, turvallisuusasiakirjat jne.) sekä yleistietoa rippikoulusta seurakuntamme nettisivuilta, osoitteesta:

www.kirkkonummenseurakunnat.fi/tule-mukaan/nuorille/rippikoulu/rippikoulu-2020

Mikäli perheen taloudellisen tilanteen vuoksi rippikoulumaksusta olisi tarve keskustella, niin ole yhteydessä oman rippikouluryhmäsi ohjaajaan. Tietoa maksujärjestelystä ja täytettävä maksujärjestelyanomus löytyvät yllä mainitulta rippikoulusivulta.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää rippikouluun liittyen, voit olla meihin yhteydessä.

Rippikouluterveisin
Emilia Turpeinen, p. 0400 844 766
Mika Siltala, p. 0500 443 063
Mari Sirén, p. 040 824 0025