​​Tietoa rippikoulusta ​

Uusin tieto rippikoululeireistä ja päivärippikouluista vuonna 2020 löytyy Rippikoulu-välilehdeltä. Löydät sieltä ryhmien tähän mennessä sovitut tapaamisajat, konfirmaatiot ja muuta tärkeää tietoa. Mikäli sinulla on kysyttävää rippikouluusi liittyen, otathan yhteyttä oman ryhmäsi ohjaajiin. He osaavat parhaiten auttaa rippikouluusi liittyvissä kysymyksissä.

Kevään ryhmäkohtaiset etätapaamiset toteutuvat tulevina viikkoina sovitusti. Etätapaamisten lisäksi saat etätehtäviä ryhmäsi tapaamisessa ja tehtävät tulevat myös tänne kotisivulle toukokuun jälkimmäisellä puoliskolla.

Rippikoulumaksu​

Seurakuntien kirkkoherrat ovat päättäneet rippikoulumaksun laskemisesta poikkeuksellisen rippikouluvuoden vuoksi. Leirivuorokausien vähentymisestä ja päiväriparin lyhentymisestä johtuen olemme suhteessa laskeneet rippikoulumaksun hintaa.

Leiririparien hinta on 60 e ja päiväriparin 30 e. Hinta on sama molemmissa seurakunnissa.

Rippikoulumaksun muuttuminen ei edellytä perheiltä toimenpiteitä. Lasku tulee huoltajan sähköpostiin ennen päivärippikoulujakson tai leiririppikouluryhmän tapaamisten alkua.

Rippikoulumaksu koskee vain ryhmiä, joilla on leirijakso tai päivärippikoulujakso edessä. Talviriparin ja talven päiväriparin hinta pysyy ennallaan, koska molemmat ryhmät ehdittiin pitää normaalisti ennen poikkeustilan alkua.

Mikäli rippikoulumaksun laskemisesta huolimatta rippikoululaisen perhe toivoo maksujärjestelyä rippikoulumaksun osalta, perhe on yhteydessä ohjeiden mukaisesti diakoniatyöntekijä Mika Siltalaan (etunimi.sukunimi@evl.fi).

Maksujärjestely rippikoulumaksun osalta​

Mikäli perheen taloudellisen tilanteen vuoksi rippikoulumaksusta olisi tarve keskustella, niin ole yhteydessä oman rippikouluryhmäsi ohjaajaan. Osallistumismaksun maksuaikataulusta tai osallistumismaksun kohtuullistamisesta on mahdollisuus neuvotella. ​Anomukset käsittelee johtava diakoniatyöntekijä Mika Siltala ja hän on tarvittaessa teihin yhteydessä.​​ Maksujärjestelyanomuksia käsitellään kesäkuusta eteenpäin, kun päätös uudesta rippikoulumaksusta on julkaistu.

Maksujärjestely myönnetään sen perusteella, että perhe on toimeentulotuen tai muun yhteiskunnallisen tukijärjestelmän piirissä. Myös muita erityisiä taloudellisia perusteita voi olla. Anomus tehdään erillisellä lomakkeella. Voit tulostaa sen tästä (Maksujärjestelylomake, pdf-tiedosto.)

Ruokavalio ja allergiat: Mikäli et ole ilmoittautumisen yhteydessä kertonut ruokavaliotasi ja/tai allergioitasi, ole yhteydessä viimeistään kolme viikkoa ennen leirin alkua leirin ohjaajaan. Mikäli emme ole saaneet tätä tietoa kolme viikkoa ennen leirille lähtöä, niin emme voi huomioida erityisruokavalioita ja allergioita. ​

Muualla rippikouluun osallistuvat​

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan nuori voi osallistua rippikouluun muualla kuin omassa kotiseurakunnassa. Keväällä riparipassiin merkintöjen kerääminen messuista on ollut tauolla poikkeustilan vuoksi.  Mikäli olet ilmoittanut seurakunnalle sähköpostiosoitteesi ja kertonut osallistuvasi rippikouluun muualla, lähetetään etätehtävät sinulle myös sähköpostitse. Etätehtävien tekemisen jälkeen rippikoulupappi Emilia Turpeinen täyttää järjestön tai toisen seurakunnan antaman todistuksen rippikoulun ennakkojakson suorittamisesta, mikäli järjestö tai toinen seurakunta sitä rippikoululaiselta edellyttää.

Messukäynnit korvaavat etätehtävät löytyvät tästä:

-Kaste

-Diakonia

-Itseä kiinnostavat teemat

Etätehtävien lisäksi katso yksi seurakunnan jumalanpalvelus ja vastaa alla oleviin kysymyksiin. Striimattavat jumalanpalvelukset tulevat Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan facebookiin su 24.5 klo 10 ja su 31.5 klo 10. Jumalanpalvelukset ovat katsottavissa seuraavan viikon ajan julkaisusta eteenpäin. Voit myös katsoa Kirkkonummen seurakunnat -Youtubekanavalta jonkin pääsiäisajan jumalanpalveluksista.

Kysymykset jumalanpalvelukseen liittyen:

1) Minkä asioiden puolesta jumalanpalveluksessa rukoiltiin?

2) Mitä virsiä/lauluja jumalanpalveluksessa laulettiin? Tiesitkö jonkun virren/laulun ennestään?

3) Mistä aiheesta pappi puhui saarnassa?

Etätehtävät lähetetään viimeistään rippileirin alkaessa osoitteeseen hanna-marja.salonoja@evl.fi ja anne-mari.teukku@evl.fi (loma-aikoina osoitteeseen emilia.turpeinen@evl.fi)

Raamattu annetaan lahjaksi jokaiselle rippikoulua käyvälle.

Ne riparilaiset, jotka eivät ole vielä ehtineet saada omaa Raamattua, voivat sen halutessaan tulla noutamaan seurakunnasta. Raamatun saa haettua helpommin keskustan kirkkoherranvirastosta aukioloaikojen puitteissa:

ma-to klo 9-15, pe suljettu. Kesä-, heinä- ja elokuussa avoinna ma-to 9-11:30 ja 12:30-15, pe suljettu. Pyhäpäivien aattoina suljetaan klo 14. Suomalaisen seurakunnan kirkkoherranviraston puhelinnumero on (09) 6182 4001.

Nuori saa Raamatun syyskaudella oman ryhmänsä riparitapaamisessa, mikäli hän ei ole saanut Raamattua aiemmin.

Vapaapäivät ma ja ti. Rippikoulu- ja nuorisotyö