Taizéssä on hiljaisuutta, rukousta ja rauhaa

Taizé-rukoushetkissä musiikki ja rukous rytmittyvät hiljaisuuden kanssa lempeäksi ja virvoittavaksi kokonaisuudeksi.

Taize, Ranskassa sijaitseva ekumeeninen yhteisö, on tullut tunnetuksi lauluistaan ja hiljaisuuteen perustuvasta jumalanpalvelus- ja rukouselämästä.

Taizén perinteen mukaisesti messussa ei pidetä puheita, vaan osallistujilla on mahdollisuus mietiskellä hiljaisuudessa luettuja Raamatun tekstejä ja yhtyä luettuihin esirukouksiin.

Kirkkonummella tähän perinteeseen perustuvia rukoushetkiä ja messuja on toteutettu säännöllisesti jo usean vuoden ajan.

Taizé-messut toteutetaan pääosin vapaaehtoisin voimin. Musiikki on messussa keskeisessä asemassa ja myös musiikkiryhmämme muodostuu vapaaehtoisista. Lukutehtäviin tarvitaan myös vapaaehtoisia. Taize-messussa on mahdollisuus osallistua ehtoolliseen.

Taizén yhteisöllä on käytössään oma laulukirja. Laulu nro 118 tiivistää rukoushetkien sisällön ja tavoitteen:

”Nyt kerää ajatukseni harhailevat

ja johdata ne kohti Sinua.

On luonasi toivo, saan avun ajallaan.

Salattu on tiesi, Jumala,

mutta kuljet sen kanssani.”

Taizé-kävijän omia kokemuksia (linkki ulkoiseen sivustoon)

Taizé-ristikoru.
Taizé-rukoushetki Kirkkonummen kirkossa. Risti, ikoni ja kynttilöitä.

kirkkoherra, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja