Kunpa sinut tuntisin paremmin

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi Kirkkonummella 2019

Tulkaa mukaan luottamukselliseen työskentelyyn, jossa opit tuntemaan itseäsi ja kumppaniasi paremmin, sekä saat välineitä hyvään muutokseen.

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi perustuu kanadalaisen Sue Johnsonin tunnekeskeiseen pariterapiaan. Siinä tutkitaan parisuhteen vuorovaikutusta ja vuorovaikutustilanteiden taustalla vaikuttavia tunteita. Kurssi soveltuu pareille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään omasta parisuhteestaan sekä parantaa keskinäistä yhteyttä ja läheisyyttä.
Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on luonteeltaan intensiivinen, joten kurssille hakevien parien on pystyttävä osallistumaan kaikille kerroille ja sitoutumaan työskentelyyn. Kurssi ei sovellu pareille, joiden parisuhteessa on isoja, työstämättömiä ongelmia eikä silloin jos parisuhteessa on väkivaltaa tai liiallista päihteiden käyttöä. Kurssille hakeville pareille tehdään alkuhaastattelu, joka on osa kurssia. Kurssille mahtuu 8 paria.
Kurssi kokoontuu:
• Masalan kirkko, Tinantie 4, Kirkkonummi
• kuusi maanantai-iltaa klo 17.30-19.30 ja yksi lauantaipäivä klo 10-15
• Kurssipäivät: ma 28.1.; ma 4.2.; ma 11.2.; ma 25.2.; la 9.3. ja ma 18.3.12018

Kurssin sisältö:
Kurssin sisältö koostuu luennoista, videoiden katsomisesta, kahden kesken tehtävistä harjoituksista ja kotitehtävistä. Kurssikirjana käytetään Sue Johnsonin kirjaa: Kunpa sinut tuntisin paremmin. Keskustelemalla tunnekeskeiseen parisuhteeseen. Kurssi on maksuton mutta kirjan kurssilaiset hankkivat itse.

Kurssikertojen aiheet:
1. Rakkauden ja kiintymyssuhteen ymmärtäminen
2. Kun yhteys katkeaa -Tuhoavat keskustelut
3. Arkojen kohtien tunnistaminen
4. Turvallisen perustan luominen
5. Kun yhteys löytyy -Pidä minut lähelläsi -keskustelut
6. Luottamuksen palauttaminen
7. Tunneyhteyden vahvistaminen seksin ja kosketuksen avulla.
8. Rakkauden ylläpitäminen.

Ilmoittautuminen 21.12.2018 mennessä: ma klo 13-14, to klo 10-11 puh. 0400 889 315 tai sähköpostitse pirjo.kettu@evl.fi.
Tarvittaessa järjestetään lastenhoito 1-7 -vuotiaille, 10€/kerta.
Kurssin vetäjät: perheneuvojat Anja Saloheimo ja Pirjo Kettu
Kurssin järjestää: Kirkkonummen perheasiain neuvottelukeskus, Kirkkonummen seurakuntayhtymä