Hallinto

 

 

 

Kirkkonummen seurakuntayhtymään kuuluvat:


  • Kirkkonummen suomalainen seurakunta
  • Kyrkslätts svenska församling

Kirkkonummen kaksi seurakuntaa ovat toiminnallisesti itsenäisiä yksiköitä, joita johtaa kirkkoherra yhdessä joka neljäs vuosi yleisillä vaaleilla valittavan seurakuntaneuvoston kanssa.

Saman kunnan alueella olevien seurakuntien on muodostettava seurakuntayhtymä. Seurakuntien omaisuus on yhteistä. Seurakuntayhtymä hoitaa seurakuntien puolesta kirkkolaissa sekä yhteisen kirkkovaltuuston hyväksymässä perussäännössä määrätyt asiat.

Seurakuntayhtymä hoitaa seurakuntien taloutta, kiinteistöjä ja hautausmaita, henkilöstöasioita sekä tietohallintoa. Seurakuntayhtymän hoidettavana on seurakuntien ja kirkkonummen kunnan yhteisenä toimintamuotona perheneuvontatyö.

Seurakuntayhtymän toimintaa johtaa yleisillä vaaleilla valittu yhteinen kirkkovaltuusto ja sen valitsema yhteinen kirkkoneuvosto. Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii tuomiokapitulin määräämänä jommankumman seurakunnan kirkkoherra kaksi vuotta kerrallaan.

 Tutustu seurakuntayhtymän strategiaan

Kirkkonummen seurakuntayhtymäSeurakunta 2015 -strategia


Lue lisää
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu