Tiedote Kirkkonummen seurakuntayhtymän kiinteistöjen sisäilmasta

Keskustan seurakuntatalo

Keskustan seurakuntatalolla (Seurakunnantie 1) tehdyn sisäilma- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen tulokset ja raportti valmistuivat toukokuussa. Tehtyjen tutkimusten perusteella ei ole voitu löytää yhtä yksittäistä syytä tilojen käyttäjillä esiintyneeseen oireiluun. Tutkimuksissa havaittiin kuitenkin monia sisäilman laatuun vaikuttavia vaurioita, jotka yhdessä ilmanvaihdon puutteiden kanssa selittävät käyttäjien oireita. Monet havaituista puutteista tai vaurioista rakenteissa ovat sen luontoisia että ne edellyttävät peruskorjaustasoisia korjauksia rakennuksessa.

Tutkimustulosten mukaan rakennuksen käyttöä voidaan jatkaa edelleen, mutta korjauksia suositellaan toteutettavaksi mahdollisimman nopeasti. Keskustan seurakuntatalolle on asennettu ilmanpuhdistimia helpottamaan työntekijöiden oireilua. Kiinteistön ilmanvaihtoa on säädetty ja asennettu rippikoulusaliin (sali 1) ja musiikkisaliin (sali 7) siirrettävät ilmanvaihtolaitteet, joilla pyritään parantamaan tilojen ilmanvaihtoa.

Keskustan seurakuntatalon korjaussuunnittelu on käynnistetty ja peruskorjaus pyritään tekemään lähivuosina.

Lyan

Lyanilla (Pappilanmäki 5) on tehty sisäilma- ja kosteustekninen kuntotutkimus joulukuussa 2016. Raportissa todettiin, että tilojen ilmanvaihto on puutteellista. Lisäksi mikrobivauriot lähinnä rakennuksen alapohjassa aiheuttavat sisäilmaongelmia. Rakennus on monelta osin peruskorjauksen tarpeessa. Lyanille on asennettu ilmanpuhdistimia.

Tehtyjen tutkimusten perusteella Lyanin käyttö päiväkerhotiloina tai työntekijöiden oleskelu tiloissa kokopäiväisesti ei ole suositeltavaa. Sisäilmasta oireilemattomien henkilöiden tilapäinen, lyhytaikainen (muutaman tunnin mittainen) oleskelu voi jatkua.

Kirkkonummen seurakuntayhtymässä toimii sisäilmatyöryhmä, jonka jäseniä ovat työterveyshuolto, työsuojeluvaltuutettu, työsuojelupäällikkö ja talousjohtaja.

13.7.2017