Sopu Vesitorninmäestä hyödyttää sekä seurakuntia että kuntaa

Kirkkonummen kunnantalolla järjestetyssä allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana kunnangeodeetti Anna-Kaisa Kauppinen (vas.), talousjohtaja Anne Arvola, kunnanjohtaja Tarmo Aarnio, kirkkoherra Timo Posti, talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius sekä seurakuntayhtymän neuvotteluryhmän jäsenet Carl-Gustav Bäck ja Noora Piili.Kirkkonummen seurakunnat ja Kirkkonummen kunta allekirjoittivat vaihtokirjan Vesitorninmäen maa-alueesta tiistaina 1.3. Sopimuksella kuusi hehtaaria seurakuntien vuosisatoja omistamaa maata siirtyy kunnan omistukseen.

Kunta aikoo rakentaa Vesitorninmäelle koulukeskuksen ja päiväkodin, osa alueesta on varattu virkistyskäyttöön.

Sopimuksesta neuvoteltiin pitkään. Kunta haki alueen pakkolunastusta vuonna 2012. Seurakuntayhtymä oli kuitenkin koko ajan sopuratkaisun kannalla, ja yhteisymmärrykseen päästiinkin syksyllä 2015.

Vaihdossa seurakunnat saavat 3700 neliön suuruisen tontin Kantvikista sekä 930 000 euroa välirahaa.

– Pääsimme nyt molempien osapuolten kannalta hyvään ratkaisuun, iloitsee seurakuntayhtymän talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius.

– Seurakunnat haluavat olla kehittämässä kirkkonummelaisille hyvää asuinympäristöä. Toivottavasti koulukeskusta päästään pian rakentamaan.

Vaihtokirjan allekirjoittivat seurakuntien puolesta yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Timo Posti ja talousjohtaja Sirkkaliisa Cavonius, kunnan puolesta kunnanjohtaja Tarmo Aarnio.