Erityisnuorisotyö

Eristyisnuorisotyönohjaajalla on erityisesti aikaa kaikille niille, joilla on jotain liikaa tai liian vähän; liikaa murheita, stressiä, päihteitä, liian vähän kavereita, turvallisia aikuisia jne. Erityisnuorisotyönohjaaja tekee töitä myös erilaisten erityisryhmien kanssa ja häneen voi törmätä niin seurakunnan jutuissa, kouluilla, tapahtumissa, somessa kuin vaikka kaduillakin. Kaikkialla missä nuoriakin liikkuu.

Erityisnuorisotyötä tehdään monen ikäisten lasten ja nuorten parissa; aina seitsemän vuotiaista 29-vuotiaisiin nuoriin aikuisiin. Työ voi olla yksilötyötä asioista keskustellen tai järjestellen, pienryhmiä, avointa toimintaa, moniammatillista yheistyötä jne.

Erityisnuorisotyönohjaajaan voi olla yhteydessä esimerkiksi lapsi tai nuori itse, hänen ystävänsä, huoltajansa tai muut elämän aikuiset.

Tukihenkilö-toiminta

Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan erityisnuorisotyö etsii vastuullisia ja elämänmyönteisiä täysi-ikäisiä, jotka voisivat toimia tukihenkilöinä tuen tarpeessa oleville kouluikäisille lapsille ja nuorille.

Käytännössä tukihenkilönä toimiminen tarkoittaa tuettavan tapaamista säännöllisesti, esim. viikoittain tai joka toinen viikko jonkin yhteisen tekemisen merkeissä (esim. käydään yhdessä kirjastossa, pelataan lautapelejä, mennään uimaan, käydään hiihtämässä tms.)

Erityisnuorisotyönohjaaja haastattelee tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneet soveltuvuuden varmistamiseksi ja antaa perehdytyksen tehtävään.

Tuettavan tapaamisiin saa käytännön tukea ja ohjausta seurakunnan erityisnuorisotyönohjaajalta. Tapaamisista syntyviä pieniä kuluja korvataan. Seurakunnan erityisnuorisotyö järjestää tukipareille joitakin kertoja vuodessa myös yhteisiä retkiä.

Yksilökeskustelut

Erityisnuorisotyönohjaajalle voi varata aikaa keskusteluun puhelimitse, tekstarilla, whatsappissa, facebook-messengerissä, meilitse tai kasvotusten. Asia voi liittyä kouluun, kavereihin, huoliin, seksuaalisuuteen, sukupuolisuuteen, päihteisiin, jaksamiseen, perheeseen tai mihin tahansa muuhunkin. Hänellä on erityisesti aikaa sitä varten, joten älä huoli, huoleesi tai mietteesi eivät ole liian pieniä tai turhia, jos niistä tahdot puhua. Ota siis rohkeasti yhteyttä tai nykäise hihasta. Katsotaan mitä voidaan yhdessä tehdä!