Rippikoulut

Rippikouluissa tehdään ranteeseen värikäs rukoushelminauha. Jokaisella helmellä on oma merkitys ja oma rukous. Rippikoulu on osa kirkon kasteopetusta. Rippikoulun sisältö kiteytyy hyvin sanoihin elämä, usko ja rukous. Rippikoulussa pohditaan kristittynä elämistä ja kristillisyyden merkitystä ja pyritään vahvistamaan nuorten uskoa.

Myös lähimmäisen rakkauden vahvistaminen on yksi rippikoulun keskeisiä tehtäviä. Rippikoulussa lähimmäisten kanssa opetellaan kulkemaan käsi kädessä ja Jumalaa lähestymään kädet ristissä.

Noin 83 prosenttia suomalaisista 15-vuotiaista käy rippikoulun. Rippikoulun käyminen on edellytys kirkollisen vihkimisen saamiselle, kummina toimimiselle sekä äänioikeuden saamiselle kirkollisissa vaaleissa.

Vuonna 2018 seurakunnassamme järjestetään nuorille yhteensä 18 rippikoulua.

Rippikoulutyöstä vastaava pastori Terho Haataja:

• puh. 050 376 1509

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi suorittaa myös aikuisena esimerkiksi asepalveluksen yhteydessä, seurakunnan aikuisrippikoulussa tai yksityisrippikoulussa.

Lisätietoja aikuisrippikoulusta .