Minun kirkkoni teksti oranssilla pohjalla

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Lisää tietoa seurakuntavaaleista!

Kaipaatko lisää tietoa seurakuntavaaleista? Miten nuoret näkyvät vaaleissa?

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018

Asetu ehdolle viimeistään
17.9.2018

Ennakkoäänestys
6.–10.11.2018

Vaalipäivä
18.11.2018

Seurakuntavaalit syksyllä - tulevaisuuden kirkkoa rakennetaan nyt!

Iankaikkinen sanoma, mutta kirkko elää ajassa. Millaisia päätöksiä seurakunnassa pitäisi tehdä? Mitä ja miten kirkon pitäisi näkyä, tehdä ja toimia? Mikä on pysyvää, minkä pitää muuttua?

Kirkon rakennustalkoot ovat käynnissä. Rakennuspalikoina on …uskoo, toivoo, rakastaa, on lähellä ja uudistuu. Millainen kirkko niistä pitäisi tulla?

Sinua tarvitaan!

Kiinnostaako ehdokkuus? Haluatko olla päättämässä seurakunnan asioista - liity valitsijayhdistykseen tai perusta oma.

Tai oletko kiinnostunut yhdessä tekemisestä, muttet tällä kertaa ehdokkaana? Lähde mukaan vaikka vaalilautakuntaan. Tärkeää ja tarkkaa työtä, josta maksetaan kokouspalkkio. Muistathan kuitenkin, että jos puolisosi, lapsesi, sisaruksesi tai vanhempasi on ehdokkaana, et voi toimia vaalilautakunnassa. Kysy lisää tai ilmoita kiinnostuksesi vaalilautakuntaan 11.5. mennessä, anna-maija.kuutti-manninen@evl.fi. Seurakuntaneuvosto valitsee vaalilautakunnan jäsenet ja varajäsenet toukokuun lopussa.

#minunkirkkoni