Toiminta

Nuorisotyön kokonaisuus muodostuu varsinaisesta nuorisotyöstä, varhaisnuorisotyöstä ja rippikoulusta.

• Varsinaisen nuorisotyön piiriin kuuluvat mm. nuorten illat, leirit, retket ja projektit.
  • Varhaisnuorisotyön ydintä ovat taas säännöllisesti kokoontuvat, toiminnalliset kerhot, joita ohjaavat hieman vanhemmat nuoret itse.
  • Rippikoulu käydään tavallisesti 15-vuotiaana, ja monen kohdalla se tarjoaa luontevan tavan tulla mukaan nuorten toimintaan.

Varhaisnuorisotyö

Varhaisnuorisotyö palvelee 7–14
-vuotiaita.

Ripari - puolen vuoden projekti

Kesän rippikoulut alkavat Kirkkonummella pääsääntöisesti huhtikuun aikana ennakkotapaamisten muodossa. Puhutaan aloitusjaksosta ja leirin osalta intensiivijaksosta. Kesän leirien konfirmaatiot järjestetään elo-syyskuun vaihteessa.

Nuorisotyö

Nuorisotyö palvelee yli 15-vuotiaita nuoria: usein mukaan tulon pohjana on rippikoulu.

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyö on etsivää, kohtaavaa ja läsnäolevaa työtä, jossa toimitaan
yhdessä niiden lasten, nuorten ja perheiden kanssa, jotka tarvitsevat elämässään
syystä tai toisesta erityistä tukea. Erityisnuorisotyön periaatteisiin kuuluu
ihmisten kohtaaminen omana itsenään, arjen keskellä ja ilman ehtoja.

Työkalupakki

Työkalupakissa on materiaalia mm. isosten ja kerhonohjaajien käyttöön. Romun seassa kuvia rippikoulu-, varhaisnuoriso- ja isoskoulutusleireiltä sekä muusta toiminnasta.

Kirkkonummen perinnepurjehdusyhdistys St. Nikolaus

St. Nikolaus ry toimii läheisessä yhteistyössä seurakunnan nuorisotyön kanssa.

Kuvat

Tänne saapuu vähitellen kuvia leireiltä ja retkiltä sekä muusta nuorten toiminnasta.