Päivän Sana 25.07.2017
Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä.

Jaak. 2:8-9

Yhteisvastuukeräys auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria

Suomeen tuleva pakolaisvirta on puhuttanut viime päivinä kovasti, määrä on muutama kymmenen tuhatta. Uganda on köyhä maa, joka on ottanut vastaan noin puoli miljoonaa pakolaista.

Ugandassa Rwanwanjan yhdessä pakolaisleirissä on 60 000 pakolaista jaettuna 11 eri alueeseen. Pakolaiset ovat pääosin Kongosta ja he ovat lapsia tai vasta aikuistumassa olevia nuoria. Useimmat heistä ovat leirissä ilman vanhempiaan. Nämä nuoret ovat kohdanneet elämässään sotia, kansanmurhia ja hirmuhallintoa.

Opiskelu tuo iloa nuorten arkeen. Kuva: Ville Asikainen.Päähankkeena ammattikoulun perustaminen

Yhteisvastuukeräyksen päähanke on perustaa Rwanwanjan alueelle ammattikoulu, jossa koulutetaan sekä pakolaisnuoria että Ugandan omia nuoria. Ammattikoulutusta tarjotaan mekaniikka, rakennus-, hotelli- ja maatalousalalle. Koulutuksen ja siihen liittyvän työharjoittelun avulla heillä on mahdollisuus työllistyä ja hankkia toimeentulo.

Yhteisvastuu 2016 torjuu nuorten syrjaytymista. Kuva Veikko Kahkonen.Kotimaassa aktivoidaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria

Kotimaassa yhteisvastuukeräyksen tuotolla osallistutaan syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aktivointiin. Tavoitteena on etsiä ja löytää syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ja parantaa heidän elämänhallintataitojaan ja osallisuuttaan yhteisössä. Kotimaan yhteistyökumppani yhteisvastuukeräykselle on Suomen Partiolaiset.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkautta

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräyksellä on ollut vuosien saatossa merkittävä tehtävä niin varojen keräämisessä kuin myös keskustelun herättäjänä. Esimerkiksi vuoden 2014 saattohoitokampanja sai ilmestyessään paljon kriittistä keskustelua aikaan. Nyt yhteisvastuuvaroin on rahoitettu ’Kuolevan hyvä hoito – yhteinen vastuumme’ -hanke. Saattohoidon koulutus on saatu kampanjan avulla uudelle tasolle.

Pääpaino yhteisvastuukeräyksessä on kehitysyhteistyö ja katastrofiapu. Varoista ohjataan
60 % Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kunakin vuonna päätettyihin kohteisiin.

Suomen hallitus on leikannut kehitysyhteistyöstä 49 miljoonaa euroa, joten yhteisvastuukeräyksen merkitys kehitysyhteistyössä korostuu entisestään.

Tule mukaan yhteisvastuutiimiin!

Tule mukaan Kirkkonummen iloiseen yhteisvastuutiimiin! Vuoden 2016 yhteisvastuukeräyksen suunnittelu ja organisointi on jo täydessä käynnissä. Vapaaehtoisena voit osallistua keräykseen haluamallasi tavalla ja tuoda omatkin ideasi mukaan.

Tehtäviä vapaaehtoisille on tarjolla omien mieltymysten mukaan, mm. lipaskerääjänä, muonitustehtävissä, vitriinisomistajana jne. Tapahtumia ja tempauksia yhteisvastuun hyväksi tullaan järjestämään useita ja mahdollisuuksia osallistua erilaisiin tehtäviin on paljon.

Yhteisvastuukampanja alkaa 7. helmikuuta 2016, jolloin messun jälkeen on yhteisvastuulounas ja laskiaistapahtuma seurakuntatalolla.

Miten sinä voisit osaltasi vaikuttaa ja osallistua yhteisvastuukeräykseen?
Kaikki uudet ihmiset ja ideat ovat tervetulleita!

Ota yhteyttä:

• tai

Tervetuloa keskiviikkona 27.1. klo 18 keräyksen infotilaisuuteen ja samalla tutustumaan diakoniatyön uusiin tiloihin! Osoite: Toritie 3.

Julkaistu 27.1.2016 09:50 | sivu pävitetty 27.1.2016 klo 10:51:31