Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Yhteisvastuu 2013: Vanha on kultaa!

Kuka tahansa voi olla enkeli lähimmäiselleen. Ryhdy enkeliksi!Suomalaisista vanhuksista yli 300 000 kokee itsensä yksinäiseksi. Kukaan ei osaa kuitenkaan kertoa syrjäytyneiden vanhusten todellista määrää. Erityisesti liikuntakyvyn heikkeneminen tekee monista vanhuksista kotiensa vankeja.

Toisella puolella maailmaa, Kambodžassa vanhusten tukena ei ole eläkejärjestelmää tai muita tukipalveluja.

Kirkon suurkeräys Yhteisvastuu käynnistyy kynttilänpäivänä 3.2.

Yhteisvastuukeräystä on tänäkin vuonna toteuttamassa yli 35 000 vapaaehtoista.

Kohteena vanhukset Suomessa

Tämän vuoden keräyksen kohderyhmänä ovat vanhukset, joiden elämää varjostaa yksinäisyys tai muu syrjäytyminen ja eristäytyminen. Keräysvaroin Yhteisvastuu on Suomessa käynnistämässä etsivän vanhustyön projektia.

Hankkeen avulla rakennetaan ns. lähiverkosto, johon kuuluu esimerkiksi lähikauppojen ja liikenteen, apteekkien ja ruokajakelupisteiden henkilökuntaa. He kaikki voivat olla huomaamassa ja löytämässä niitä vanhuksia, jotka tarvitsevat tukea ja huolenpitoa.

Keräysvaroin koulutetaan myös aktiivisia vanhuksia vertaistukihenkilöiksi.

An Sean huolehtii yksin neljästä lapsenlapsestaan.Kohteena vanhukset Kambodžassa

Kambodžassa Yhteisvastuu yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa tukee kyläyhteisöjä parantamaan elinolosuhteitaan, kuten vesi- ja jätehuoltoaan ja viljelymenetelmiä.

Kylien päälliköitä kannustetaan tukemaan kylien vanhuksia ja ajamaan heidän asioitaan.

Elinolosuhteiden kokonaisvaltainen parantaminen helpottaa vanhusten selviytymistä arjessa.

Oikeus huolenpitoon

Jokaisella vanhuksella on oikeus arvokkaaseen huolenpitoon ja kontaktiin toisten ihmisten kanssa eli ihmisarvoiseen vanhuuteen.

Osallistu, niin autat. Tehdään yhdessä vanhasta kultaa!

• Katso Kirkkonummen YV-tapahtumat
  • Tykkää Yhteisvastuuta
  • TV ja radio: Tasavallan presidentin Yhteisvastuukeräyksen avajaispuhe
    TV1:ssä su 3.2. klo 12 ja YLE Radio Suomessa samana päivänä klo 16.15.

Julkaistu 29.1.2013 15:30 | sivu pävitetty 29.1.2013 klo 16:27:25