Päivän Sana 17.01.2018
Apostolina olen saanut tehtäväkseni auttaa Jumalan valittuja uskomaan, tuntemaan pyhän totuuden ja toivoen odottamaan ikuista elämää.

Tit. 1:1-2

Yhteisvastuu-keräys torjuu ihmiskauppaa

Ihmisillä käydään kauppaa kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Hyväksikäyttö näkyy harvoin ulospäin sillä usein Ihmiskaupan uhria kontrolloidaan esimerkiksi uhkailemalla tai kiristämällä.

 

Erityisesti lapset ja nuoret vaarassa 

 

Lähi-idässä konfliktit ovat repineet rikki nuorten elämän. Pakeneminen kotiseudulta on monelle ainoa vaihtoehto selviytyä. Erityisesti lasten ja nuorten riski joutua hyväksikäytetyksi kasvanut.

 

Suomessa autetaan ihmiskaupan uhreja

 

Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

 

Keräysvaroin kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja. Keräyksellä mahdollistetaan järjestöjen kautta tehtävää kriisiapua, majoituksen-, ruoan-, hygienian- ja vaatetuksen järjestämistä. Se mahdollistaa tulkin käyttöä sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

 

Lähi-idässä autetaan nuoria rakentamaan elämän

 

Kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

 

Jordaniassa avustustyön painopisteenä ovat koulutus ja psyko-sosiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille pakolaisleireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrialaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi.

 

Avun vie perille .

 

Yhteisvastuu-keräys avataan sunnuntaina 5.2.

Tue keräystä lahjoittamalla, osallistumalla tapahtumiin tai .

 

Katso myös

Julkaistu 1.2.2017 11:10 | sivu pävitetty 1.2.2017 klo 13:20:21
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu