Päivän Sana 24.07.2017
Herra on kansansa voima,
voideltunsa apu ja turva.

Ps. 28:8

Yhteisvastuu-keräys torjuu ihmiskauppaa

Ihmisillä käydään kauppaa kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Hyväksikäyttö näkyy harvoin ulospäin sillä usein Ihmiskaupan uhria kontrolloidaan esimerkiksi uhkailemalla tai kiristämällä.

Erityisesti lapset ja nuoret vaarassa

Lähi-idässä konfliktit ovat repineet rikki nuorten elämän. Pakeneminen kotiseudulta on monelle ainoa vaihtoehto selviytyä. Erityisesti lasten ja nuorten riski joutua hyväksikäytetyksi kasvanut.

Suomessa autetaan ihmiskaupan uhreja

Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Keräysvaroin kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja. Keräyksellä mahdollistetaan järjestöjen kautta tehtävää kriisiapua, majoituksen-, ruoan-, hygienian- ja vaatetuksen järjestämistä. Se mahdollistaa tulkin käyttöä sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Lähi-idässä autetaan nuoria rakentamaan elämän

Kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.

Jordaniassa avustustyön painopisteenä ovat koulutus ja psyko-sosiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille pakolaisleireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrialaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi.

Avun vie perille .

Yhteisvastuu-keräys avataan sunnuntaina 5.2.

Tue keräystä lahjoittamalla, osallistumalla tapahtumiin tai .

Julkaistu 1.2.2017 11:10 | sivu pävitetty 1.2.2017 klo 13:20:21